Artistul care alungă țânțarii. De ce nu suportă insectele muzica lui

Există multe metode care resping țânțarii, dar te-ai fi gândit că o melodie i-ar putea alunga? Când ascultă cântecul, insectele nu mai înțeapă și se abțin de la împerechere. Descoperă ce a aflat o echipă de cercetători! 

image

Uleiuri esențiale de lavandă, mentă sau citronelă? Nici vorbă! Având în vedere că țânțarii folosesc sunete pentru a comunica, cercetătorii din Malaezia s-au întrebat dacă redarea unei melodii ar putea influența comportamentul țânțarilor. Ei au avut rezultate pozitive când au pus piesa unui artist cunoscut la nivel internațional! 

În cadrul cercetării, oamenii de știință au creat un experiment cu ajutorul căruia au comparat felul în care se hrănesc și se împerechează țânțarii care ascultă muzică față de cei care nu o fac.

Așadar, ei au descoperit că atunci când țânțarii au ascultat piesa „Scary Monsters and Nice Sprites‟ de la Skrillex, țânțarii nu mai înțeapă și s-au abținut de la împerechere, scrie „Forbes‟. 

Citește și: Așa scapi de țânțari! 12 soluții cu efect forte pentru înțepăturile de insecte

De ce nu altă piesă? 

Poate că te întrebi de ce s-au comportat insectele astfel când au ascultat piesa lui Skrillex, însă cercetătorii nu au aflat care este răspunsul exact. Ei cred că acest cântec motivează țânțarii să își schimbe comportamentul datorită intensității sale. 

Nu renunța la soluțiile repelente! 

Totuși, chiar dacă Skrillex ar putea să țină țânțarii departe, profesorul James Logan, șeful Departamentului de Control al Bolilor de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), ne sfătuiește să ne protejăm de țânțari prin metodele clasice și să nu ne bazăm pe muzică: 

„Cu siguranță țânțarii aud și pot fi manipulați prin sunete, dar nu există suficiente dovezi potrivit cărora ar trebui să folosiți zgomotul pentru a respinge țânțarii - poate doar să fiți la un festival de muzică. Nimeni nu ar trebui să se bazeze pe acest cântec. Ar putea fi foarte periculos‟, a spus profesorul, care ne sfătuiește ca în zilele calde, când insectele se înmulțesc, să utilizăm soluțiile repelente, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. 

Vezi aici trucul care te ajută să alungi țânțarii. Ce săpunuri te fac neatractiv pentru insecte 

Sursă foto: Shutterstock / sursă video: Youtube   



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg