Cum ar arăta personajele Disney în realitate? 5 vedete i-au inspirat pe animatori

Dacă personajele Disney ar ieși din lumea animației în realitate, cum ar arăta? Află care sunt celebrităţile care au inspirat animatorii Disney în crearea celor mai admirate personaje!

image

Încă din copilărie, Disney ne-a influențat viața. Personajele, poveştile, cântecele – toarte ne-au bucurat şi ne-au făcut copilăria mai frumoasă şi o influenţează şi pe cea a copiilor noştri. Cele mai multe dintre aceste povești sunt basme clasice adaptate de Disney. Cum şi-au dat seama animatorii că ar trebui să arate aceste personaje? Documentarele şi interviurile realizate de-a lungul timpului au arătat că aceste personaje au trăsăturile de bază a unor personalități celebre. Animatorii le-au analizat cu atenţie, de la mișcări şi gesturi la priviri şi dialect, și au lucrat la nuanțe cu scopul de a crea personaje pe care le iubim din prima fără să ştim exact de ce ne par familiare.

Tom Cruise a inspirat crearea lui Aladin

Pentru a crea chipul prințului de desene animate Aladdin a fost nevoie de o analiză atentă a unui actor frumos și încrezător. Iniţial, el a fost modelat după Michael J. Fox din „Înapoi în viitor‟ (1985), dar animatorii au simțit că personajul este „prea drăguț” și au căutat o sursă de inspirație cu mai multă încredere în sine, pe care au găsit-o în actorul Tom Cruise.

Tânăra Alyssa Milano a fost inspirația pentru Ariel

Actrița Alyssa Milano avea doar 17 ani când Mica Sirenă a debutat în 1989. Vârsta ei la momentul producerii filmului era foarte apropiată de vârsta personajului Ariel, ceea ce a ajutat animatorii să o aleagă ca inspirație. Ceea ce este și mai interesant este că Milano nici măcar nu știa că a fost model pentru crearea prințesei Ariel. În anul 2013, Milano a dezvăluit într-un interviu cum a aflat: „Mi-au cerut să găzduiesc The Making of „Mica Sirenă‟ și s-a descoperit că desenul personajul se bazează pe poze cu mine de când eram mai tânără”.

Robin Williams a servit drept inspirație pentru personajul Genie din „Aladin‟

Personajul Genie sau Duhul din lampa fermecată din „Aladin‟ a fost scris special pentru comedianul Robin Williams. Regizorii, John Clements și Ron Musker, și-au dorit cu adevărat ca Robin Williams să fie acest personaj și le-au cerut animatorilor să-l creeze astfel încât să arate precum marele actor. După ce l-au convins pe Williams, s-a început lucrul la crearea personajului și a unora dintre cele mai memorabile scene ale sale.

Te-ar mai putea interesa: Cine a moştenit averea colosală a lui Walt Disney? Judecătorul care s-a ocupat de caz, acuzat de corupţie

Regizorul John Musker a spus că a simțit că Williams este cu adevărat Genie și că va „oferi [publicului] un cadou”, la fel cum Geniul îi îndeplinește dorințele lui Aladin. Echipa de creație a confirmat că multe dintre replicile lui au fost improvizate de Williams și și-au făcut loc în finalul filmului. Williams a făcut glume, iar cele care i-au făcut pe regizori să râdă cel mai mult au ajuns în film.

Vezi și: Film pentru copii, bazat pe o poveste de groază. Pe cine a ucis Pinocchio în cartea care-a inspirat filmul?

Albă ca Zăpada a fost desenată cu gândul la Marge Champion

Actriţa Marge Champion a fost apreciată pentru abilitățile ei de dans și coregrafie. În adolescență, a fost angajată de Disney pentru a lucra ca dansatoare, primul ei film fiind „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici‟. Mișcările ei au fost incluse şi în animație, pentru ca personajele să pară realiste. Aspectul pur și copilăresc al lui Champion l-a inspirat pe cel al Albei ca Zăpada.

Un actor de Oscar i-a dat voce lui Scar din „Regele Leu”

„Regele Leu”, animaţia bazată pe piesa „Hamlet” de Shakespeare, prezintă unul dintre cei mai faimoși răufăcători creaţi de Disney, Scar. Leul a fost modelat după un actor premiat cu un Oscar şi cu o pregătire vastă în Shakespeare, Jeremy Irons. El a inspirat şi crearea personajului. Irons i-a dat nu numai vocea, ci şi aspectul și expresiile faciale pe care animatorii le-au analizat cu atenţie pentru crearea unuia dintre personajele emblematice ale Disney.

FOTO: captura YoutubeRecente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg