Partea nevăzută a poveştilor care ţi-au bucurat copilăria

Cele mai multe amintiri ale noastre din copilărie sunt legate de poveşti şi filme care ne-au adus bucuria, însă multe dintre acestea sunt adaptări ciudate, au secrete întunecate și tulburătoare sau au fost create de adulți instabili emoţional.

image

 Una dintre emisiunile de televiziune care ne-au bucurat o parte din copilărie a fost „Sesame Street”, iar Elmo, un personaj al acestei producţii, a fost iubit de mulţi copii. Cel care îi dădea voce în SUA a fost Kevin Clash, un actor care a fost acuzat că a abuzat sexual mai mulţi minori. Acuzatorii săi au susținut că s-a folosit de rolul de Elmo pentru a-i aborda mai uşor pe copii. Potrivit Starinsider.com, Clash și-a dat demisia, după 28 de ani, când faptele lui au ieşit la iveală. Descoperă şi alte detalii ale emisiunilor, filmelor şi poveştilor care ţi-au făcut copilăria mai frumoasă!

Flipper s-a sinucis

Cum delfinii sunt creaturi incredibil de deștepte, dacă sunt expuşi la rigorile unor filmări pot să fie afectaţi serios. Este şi cazul lui Kathy, unul dintre delfinii care a apărut în serialul de televiziune „Flipper”. Acesta s-a sinucis din cauza condițiilor în care se afla în captivitate.

„Industria nu vrea ca oamenii să creadă că delfinii sunt capabili să se sinucidă, dar acestea sunt creaturi conștiente de sine, cu un creier mai mare decât creierul uman. Dacă viața devine atât de insuportabilă, ei pur și simplu nu mai respiră. Este sinucidere. Fiecare respirație pe care o iau este un efort conștient. Aşa că își pot pune capăt vieții oricând vor și asta a făcut Kathy”, a explicat dresorul O'Barry pentru publicaţia „Time”, conform Mirror.co.uk.

Kathy a fost unul dintre cei cinci delfini care au jucat rolul principal. După ce spectacolul s-a încheiat, toţi au fost forțați să intre într-o viață de captivitate pe care Kathy n-a suportat-o.

Autorul cărții „Charlie și fabrica de ciocolată” a recunoscut că este antisemit

Roald Dahl, autorul volumului „Charlie și fabrica de ciocolată” a afirmat în anul 1983: „Există o trăsătură în caracterul evreu care provoacă animozitate... Până și un împuțit ca Hitler nu i-a luat pur și simplu fără motiv”.

Actorul care a jucat Leul laş din „Vrăjitorul din Oz” a purtat piele de leu reală

În efortul de a face filmul „Vrăjitorul din Oz” cât mai credibil, designerul de costume a folosit piele de leu adevărată pentru costumul Leului laș jucat de Bert Lahr. Peruca și coama au fost realizate din păr uman.

Te-ar mai putea interesa: Poveşti de coşmar din culisele „Vrăjitorul din Oz‟. Abuzuri, zăpadă toxică, machiaj otrăvitor şi inflamabil

Latura întunecată a lui Walt Disney

Chiar dacă a creat o lume incredibilă care cucereşte prin candoare şi delicateţe, Walt Disney nu a fost tocmai un model de urmat de copiii care au crescut cu animaţiile sale. Cunoscut ca un angajator dur, Walt Disney a avut parte şi de acuzații de antisemitism, rasism și misoginism.

Vezi şi: Walt Disney, rasist şi misogin: „Femeile nu fac muncă creativă, doar bărbaţii tineri!‟

Povestea „Frumoasa adormită”, mai înspăimântătoare decât pare

O poveste a lui Giambattista Basile din anul 1634, „Soare, lună și Talia”, l-a inspirat pe scriitorul Charles Perrault, apoi pe Disney în crearea şi ecranizarea poveştii „Frumoasa adormită”. În povestea originală, un rege agresează sexual o femeie inconștientă, apoi pleacă. Ea se trezește doar după ce a născut gemeni, iar el se întoarce și se îndrăgostesc. Mai mult, soția regelui află cele întâmplate și încearcă să-i ucidă pe gemeni şi să-l hrănească pe rege cu trupurile lor, apoi s-o ardă pe rug pe Frumoasa Adormită. Din fericire, totul se termină cu bine pentru rege, gemenii săi și mama lor.

FOTO: Shutterstock



Recente

Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg