4 mirosuri corporale alarmante

1 81016 original jpg jpeg

Fiecare corp are un miros specific, însă pot exista momente când devine extrem de deranjant. Acesta este un semnal că organismul nu funcţionează întocmai cum ar trebui, aşa că nu-l ignora.

Respiraţia fructată

La polul opus respiraţiei urât mirositoare, respiraţia cu miros de fructe poate indica un simptom al afecţiunii numite cetoacidoză diabetică. Aceasta se caracterizează prin nivelul scăzut de insulină, corpul nemaiputând să furnizeze energie. Din păcate, acestă afecţiune este gravă, putând determina apariţia comei diabetice sau chiar a decesului.

Picioare urât mirositoare

Afecţiunea cunoscută sub denumirea de „piciorul atletului“ se caracterizează prin mirosul puternic şi neplăcut al picioarelor. Dacă observi tendinţa de uscare excesivă a pielii, însoţită de descuamare şi de înroşire în zona degetelor, este posibil să suferi de această afecţiune, care apare, de obicei, în urma unei combinaţii de bacterii şi ciuperci ce erodează pielea. Scărpinatul poate răspândi infecţia şi în alte zone ale corpului, aşadar ai grijă.

Scaun cu miros înţepător

Acesta este un simptom întâlnit adeseori în cazul celor cu intoleranţă la lactoză. În momentul în care intestinul subţire nu produce suficiente enzime, lactoza nu poate fi digerată, de aceea, în loc să fie direcţionată în sânge, aceasta ajunge direct în colon, unde fermentează.

Urină puternic mirositoare

Dacă tractul urinar funcţionează corespunzător, urina nu va avea niciun miros. În  schimb, în cazul unei infecţii urinare, va emana un miros puternic. Poate fi vorba de contaminarea cu o bacterie, cea mai întâlnită fiind cea cu E.coli. De aceea, se recomandă să mergi la consultul unui medic ginecolog.