Respiri pe gură? Acest obicei îți poate afecta fizionomia!

Este normal să respiri pe gură în timpul exercițiilor fizice intense sau dacă ai nasul înfundat, dar dacă vei face un obicei din asta, s-ar putea să observi modificări la nivelul feței. Inclusiv postura îți poate fi afectată! 

image

În timp ce metoda naturală de respirație a oamenilor este cea pe nas, există și situații când respirația pe gură este necesară. Avem nevoie de mai mult oxigen când facem efort fizic intens, în timpul unei răceli sau dacă ne confruntăm cu o alergie, însă nu este recomandat ca respirația pe gură să devină un obicei, deoarece poate aduce consecințe asupra sănătății!

Aerul care trece prin gură, și nu prin nas, este de o calitate mai slabă, deoarece nasul filtrează impuritățile din curentul de aer inspirat prin perișorii și mucoasa nazală umedă. Astfel, respirația pe gură ar putea cauza probleme pulmonare, oboseală cronică și afecțiuni digestive. Mai mult decât atât, specialiștii în sănătate spun că, un astfel de obicei, ar putea să modifice și trăsăturile feței. 

Citește și acest articol: Modul în care respiri îți poate influența viața sexuală. Care este explicația? 

Cum îți poate afecta respirația pe gură fizionomia? 

Obiceiul de a respira pe gură este periculos, în special, pentru copiii aflați la pubertate, adică în jurul vârstei de 10-16 ani. Arash Moradzadeh, medic specialist chirurgie plastică, estetică și reconstructivă facială, din Beverly Hills, spune că persoanele care încep de la vârsta pubertății să respire mai mult pe gură pot avea fața mai alungită, spre deosebire de persoanele care respiră natural, pe nas. Și Albert Silvera, doctor în chirurgie dentrală, în Beverly Hills, îi susține punctul de vedere: 

 „Dacă ai respirat pe gură când ai fost copil, fața ta poate avea la maturitate forma alungită și îngustă. Când respiri pe nas, limba ta umple în mod natural spațiul gurii și exercită o presiune în sus și în exterior. Respirația pe nas face ca maxilarul să crească înainte. Fără această presiune, greutatea și forța mușchilor faciali vor face ca maxilarul superior să se alungească. Astfel, persoana va zâmbi gingival, iar dacă maxilarul inferior nu crește înainte, bărbia va fi mai puțin proeminentă, iar dinții vor fi mai înghesuiți.”

Respirația constantă pe gură poate influența și postura! 

Specialiștii în sănătate subliniază că respirația constantă de gură poate fi o problemă serioasă și pentru postură: 

„Persoanele care respiră pe gură sunt predispuse să adopte poziții ale capului care să faciliteze respirația mai ușoară, adică să își țină capul mai înainte, ceea ce poate curba spatele și provoca o postură proastă, iar, în timp, se traduce prin tensiune musculară, dureri de cap și lipsă de echilibru”, spune Arash Moradzadeh. 

Citește și acest articol: Un nou trend pe TikTok. Bandă adezivă pentru un somn mai bun. Cât de sigur e?

  • Soluția pentru respirația pe gură poate varia în funcție de cauza principală a problemei, iar congestia nazală, apneea în somn și aerul uscat pot fi trei dintre ele. 
  • Dacă respirația pe gură a devenit un obicei, exercițiile de respirație pentru revenirea la respirația naturală nazală îți vor fi de ajutor! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Caline Dion  foto   Instagram jpg
MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg