Semne prin care corpul îți transmite că trebuie să dormi mai mult
Oboseala este un semn evident că organismul tău are nevoie de mai multă odihnă. De asemenea, corpul îți poate transmite că trebuie să dormi mai mult și dacă manifești următoarele stări!
Somnul este foarte important pentru buna funcționare a organismului, iar lipsa acestuia afectează capacitatea de concentrare, nivelul de energie și starea generală de sănătate. Potrivit Centrului de Prevenire și Control al Bolilor, este necesar ca un adult să doarmă neîntrerupt cel puțin șase ore pe noapte, cele opt ore fiind considerate a fi durata ideală de somn pe care trebuie să o obțină.
Multe persoane nu știu exact când adorm, așa că le este dificil să își dea seama dacă s-au odihnit suficient, așa că este important să afle ce semne ale organismului indică o lipsă a somnului.
Citește și: Orele perfecte pentru mers la culcare pentru a slăbi și a elimina problemele cardiace
Ești somnoros în timpul zilei
Dacă între orele 11:00 - 14:00 nu poți să îți ții ochi deschiși din cauză că te simți foarte obosit, înseamnă că nu ai dormit suficient. Ține cont că acest lucru poate fi amplificat de consumul unei mese bogate în carbohidrați și zahăr!
Nu te poți concentra și ai pierderi de memorie
Știi că nu ai dormit suficient dacă nu te poți concentra asupra activităților pe care le ai de făcut. De asemenea, îți indică o lipsă de somn și dacă îți este greu să îți amintești ce ai făcut recent, cum ar fi unde ți-ai pus cheile sau portofelul, sau să faci anumite calcule.
Vezi și acest articol: Alimente care nu te lasă să te odihnești. Nici țelină nu este bine să mănânci la cină!
Ești nervos și anxios
Nervozitatea este un efect pe care lipsa de somn îl provoacă. O persoană odihnită are mai multă energie, gândește clar și este mai puțin stresată. De asemenea, stările proaste de spirit și anxietatea sunt alte urmări ale somnului insuficient.
Somnul influențează sănătatea și numărul kilogramelor!
Pe termen lung, somnul deficitar duce la o creștere în greutate. Studiile arată că influențează negativ nivelul glucozei din sânge, prin urmare, lipsa somnului influențează declașarea diabetului de tip II, bolilor de inimă și hipertensiunii arteriale.
Sursă foto: Shutterstock