Studiu. Poziția în timpul somnului îți poate cauza coșmaruri

Anxietatea și stresul pot declașa coșmaruri, dar știai că și poziția în timpul somnului ar putea fi vinovată pentru visele urâte? Iată ce arată rezultatele unui studiu! 

image

Coșmarurile tind să apară în rândul persoanelor cu imunitate mai slabă, depresie, stres și iritabilitate. De asemenea, aceste vise urâte sunt frecvente în rândul copiilor. Coșmarurile devin o problemă serioasă dacă afectează calitatea somnului și trezesc anxietate, prin urmare, este bine să facem tot ce ne stă în putință pentru a le preveni. 

Prin urmare, știai că o modalitate de prevenire este alegerea poziției de somn? În cadrul unui studiu, realizat în anul 2014 și publicat în revista „Sleep and Hypnosis‟, s-au analizat 41 de persoane care obișnuiesc să doarmă pe partea dreaptă și 22 de persoane care obișnuiesc să doarmă pe partea stângă. Participanții au primit întrebări despre frecvența viselor, frecvența coșmarurilor și emoțiile pe care le-au experimentat în somn. 

Citește și: Ce tip de personalitate ai în funcție de obiceiurile de somn. Răspunsul te ajută să te odihnești mai bine 

În ciuda faptului că au fost analizate de două ori mai multe persoane care dorm pe partea dreaptă decât pe partea stângă, rata coșmarurilor a fost mai mare în rândul celor care dorm pe partea stângă. Mai exact, 40% dintre cei care obișnuiesc să doarmă pe partea stângă au spus că au adesea coșmaruri, comparativ cu cei 14% care dorm pe cealaltă parte. Așadar, care ar putea fi explicația? 

Citește și: Poziția în care doarme câinele tău dezvăluie lucruri despre starea lui psihică și nu numai 

Ei bine, nu există o explicație științifică pentru acest fenomen, însă Theresa Cheung, autoarea care a scris mai multe cărți despre vise și spiritualitate, consideră că somnul pe partea stângă poate fi asociat cu coșmarurile, deoarece corpul pune mai mult presiune asupa inimii: „Ori de câte ori există stres, calitatea somnului scade, prin urmare, apar coșmarurile‟, a spus ea, conform „Best Life‟.  

Vești bune nu sunt nici pentru persoanele care dorm pe spate! Potrivit publicației, această poziție afectează respirația, implicit etapa somnului REM, responsabilă cu odihna: „Când dormi pe spate, creierul tău devine tentat să iasă din somnul REM, deoarece își îndreaptă atenția către lipsa fluxului de aer și determină corpul să se miște‟, a spus profesorul în științe, Rafael Pelayo. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg