Studiu. Poziția în timpul somnului îți poate cauza coșmaruri

Anxietatea și stresul pot declașa coșmaruri, dar știai că și poziția în timpul somnului ar putea fi vinovată pentru visele urâte? Iată ce arată rezultatele unui studiu! 

image

Coșmarurile tind să apară în rândul persoanelor cu imunitate mai slabă, depresie, stres și iritabilitate. De asemenea, aceste vise urâte sunt frecvente în rândul copiilor. Coșmarurile devin o problemă serioasă dacă afectează calitatea somnului și trezesc anxietate, prin urmare, este bine să facem tot ce ne stă în putință pentru a le preveni. 

Prin urmare, știai că o modalitate de prevenire este alegerea poziției de somn? În cadrul unui studiu, realizat în anul 2014 și publicat în revista „Sleep and Hypnosis‟, s-au analizat 41 de persoane care obișnuiesc să doarmă pe partea dreaptă și 22 de persoane care obișnuiesc să doarmă pe partea stângă. Participanții au primit întrebări despre frecvența viselor, frecvența coșmarurilor și emoțiile pe care le-au experimentat în somn. 

Citește și: Ce tip de personalitate ai în funcție de obiceiurile de somn. Răspunsul te ajută să te odihnești mai bine 

În ciuda faptului că au fost analizate de două ori mai multe persoane care dorm pe partea dreaptă decât pe partea stângă, rata coșmarurilor a fost mai mare în rândul celor care dorm pe partea stângă. Mai exact, 40% dintre cei care obișnuiesc să doarmă pe partea stângă au spus că au adesea coșmaruri, comparativ cu cei 14% care dorm pe cealaltă parte. Așadar, care ar putea fi explicația? 

Citește și: Poziția în care doarme câinele tău dezvăluie lucruri despre starea lui psihică și nu numai 

Ei bine, nu există o explicație științifică pentru acest fenomen, însă Theresa Cheung, autoarea care a scris mai multe cărți despre vise și spiritualitate, consideră că somnul pe partea stângă poate fi asociat cu coșmarurile, deoarece corpul pune mai mult presiune asupa inimii: „Ori de câte ori există stres, calitatea somnului scade, prin urmare, apar coșmarurile‟, a spus ea, conform „Best Life‟.  

Vești bune nu sunt nici pentru persoanele care dorm pe spate! Potrivit publicației, această poziție afectează respirația, implicit etapa somnului REM, responsabilă cu odihna: „Când dormi pe spate, creierul tău devine tentat să iasă din somnul REM, deoarece își îndreaptă atenția către lipsa fluxului de aer și determină corpul să se miște‟, a spus profesorul în științe, Rafael Pelayo. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

picsea Uzu Xx8cE1w unsplash jpg
tanara bucurandu se de vara 501413743 jpg
Femeie cu mainile pe piept in semn de recunostinta 2082214465 jpg
Strudel de legume  Sursa foto shutterstock 1202309320 jpg
clickpentrufemei ro nicolas gras UiGsP8TvOJQ unsplash jpg
Profesor Doctor Gheorghe Peltecu jpeg
Placinta de caise  Sursa foto shutterstock 457155322 jpg
14 15 okok shutterstock 145276375 jpg
shutterstock 1189465552 jpg
Cosulete cu ceapa caramelizata  Sursa foto shutterstock 599558792 jpg
Galuste cu branza de vaci  Sursa foto shutterstock 2247442923 jpg
clickpentrufemei ro andrzej gdula 2nHFQ1HLxqE unsplash jpg
Miniplacinte cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2254508687 jpg
Poza de cover  Erori comune in utilizarea aparatelor de aer conditionat si cum sa le eviti Afla chiar acum Locuinta, living, TV, aparate de aer conditionat, mobilier, corpuri de iluminat, decoratiuni jpg
Smoothie mure  Sursa foto shutterstock 275666156 jpg
ClickPentruFemei jpg
Pachetele cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1182841429 jpg
closeup woman pours water into glass cafe jpg
toa heftiba EXW dw buoU unsplash jpg
Cheesecake de afine  Sursa foto shutterstock 431627977 jpg