Studiu: Cât de des trebuie să pleci în vacanță ca să previi decesul prematur

În mod cert, vacanțele îți oferă posibilitatea de a te deconecta de la rutina zilnică, dar știai că aceste pauze te pot ajuta să trăiești mai mult? Iată cât de des trebuie să pleci în călătorii astfel încât să previi decesul prematur!  

image

Oportunitatea de a descoperi locuri noi, culturi diferite și experiențe unice stimulează simțurile, elimină stresul, relaxează și permite îndepărtarea de la presiunile zilnice. Totodată, vacanțele oferă energie, schimbă perspectiva și oferă posibilitatea de a comunica și interacționa, într-un mediu relaxat, cu prietenii și familia. 

Citește și: În ce oraș să pleci în vacanță în funcție de zodie. Energia locului te va cuceri! 

Mai mult decât atât, un studiu arată că vacanțele susțin longevitatea, deoarece aceste pauze previn suprasolicitarea și epuizarea, două cauze ale decesului prematur: „Așa cum atleții au nevoie de pauze încorporate în exercițiile fizice, la fel și vacanțele sunt vitale pentru sănătatea noastră, deoarece întrerup ciclul stresului, care poate să devină cronic” a punctat psihologul Erin Engle, potrivit „The Healthy”. 

Totodată, știm că stresul cronic crește riscul de boli cronice, afecțiuni mintale și probleme cognitive. În plus, stresul cauzează afecțiuni digestive, crește tensiunea arterială și favorizează apariția obezității.

Citește și: Stresul poate cauza bruxism, o uzură importantă a dinților. Cele mai bune metode de tratament 

Cât de des trebuie să pleci în vacanță? 

Societatea Europeană de Cardiologie a constatat că persoanele care pleacă în vacanță timp de trei săptămâni pe an își reduc riscul de moarte prematură cu 37%.

Însă această perioadă nu reprezintă neapărat o regulă strictă. De exemplu, un alt studiu a arătat că inclusiv persoanele care împart două săptămâni de vacanță anuală în cinci pauze scurte își reduc riscul de sindrom metabolic cu 24%. Acest sindrom reprezintă o categorie de probleme și boli care se produc împreună, precum: hipertensiune arterială, accident vascular cerebral (AVC), toleranță scăzută la glucoză sau diabet de tip 2. 

Și weekendurile prelungite sunt benefice! 

Inclusiv weekendurile prelungite pot fi benefice, scrie un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Sănătate Publică. S-a descoperit că persoanele care și-au luat o vacanță de patru zile și-au redus nivelul de stres timp de o lună după ce s-au întors din concediu. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg