Studiu: Inteligența artificială este capabilă să prezică data morții

Un nou model inovator, bazat pe inteligența artificială, este capabil să depisteze data morții cu un grad ridicat de acuratețe. Iată ce au aflat oamenii de știință din Danemarca! 

image

Inteligența artificială poate fi utilizată într-o varietate de domenii. Este capabilă să genereze texte, imagini, muzică, să fie folosită în analiza și diagnosticarea medicală sau în dezvoltarea vechiculelor, dar știai că ar putea fi capabilă să ne spună când vom muri?    

Potrivit unui studiu, realizat de oamenii de știință de la Univesitatea Tehnică din Danemarca, un nou model inovator de inteligență artificială, numit „Life2vec‟ și asemănător cu ChatGPT, poate să prezică data morții cu mare precizie, comparativ cu alte modele de inteligență artificială. 

Cum s-a ajuns la această concluzie? 

Citește și: „Oamenii devin nemuritori în opt ani!” Cel care a spus asta a mai prezis viitorul 

În cadrul cercetării, publicată în revista „Nature Computational Science‟, s-au analizat datele a șase milioane de danezi, care au fost colectate între anii 2008 și 2020, inclusiv informații despre starea lor de sănătate, nivelul de educație, vizitele la medici și spitale, diagnosticele primite, rezultatele analizelor, ocupațiile și veniturile lor. 

Pentru a afla dacă noul model de inteligență artificială este capabil să ofere informații corecte, cercetătorii au preluat datele unor persoane cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani și datele unor persoane care muriseră între anii 2016 și 2020. Ulterior, oamenii de știință i-au cerut sistemului AI să spună cine trăiește și cine a murit.

Citește și: Cum arată viitorul nostru și al inteligenței artificiale prin ochii lui Bill Gates? 

În urma analizei pe care „Life2vec” a făcut-o, cercetătorii au fost surprinși să descopere că această formă de inteligență artificială a prezis data morții cu 78% acuratețe și cu 11% mai multă precizie față de oricare alt model de inteligență artificială existent.  

Cercetările anteriorare au stabilit că anumiți factori de viață influențează durata de viață a oamenilor. De exemplu, un bărbat care fumează sau este diagnosticat cu o boală mintală are mai multe șanse de deces, scrie „Metro.co”. Pe de altă parte, o persoană cu venituri mari și cu o funcție importantă ar putea să trăiască mai mult.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg