4 sfaturi despre cum să ai grijă de bijuteriile tale

Bijuteriile sunt o investiție valoroasă atât din punct de vedere financiar, cât și sentimental. Acestea au nevoie de o curățare regulată, de o depozitare eficientă și de o protecție constantă.

image

Pentru a te asigura că le păstrezi frumusețea un timp îndelungat trebuie să le acorzi o îngrijire corespunzătoare. Iată 4 sfaturi care te pot ajuta să-ți porți bijuteriile în stare intactă chiar și după mulți ani de la achiziționarea lor.

Identifică modalitatea corectă de a curăța fiecare material

Deși bijuteriile din metale prețioase au durabilitate, pentru a le păstra strălucirea mai mulți ani, acestea trebuie curățate în mod regulat. Ia în calcul că fiecare material are o modalitate de curățare diferită.

În ceea ce privește bijuteriile din aur, în special dacă ai un lant din aur galben, acestea se uzează din cauza expunerii la umiditate și la uleiurile naturale ale pielii. Pentru a le curăța, diluează în apă puțin săpun de vase delicat și curăță-le ușor cu o periuță de dinți cu peri moi timp de 10-15 minute. După finalizare, clătește bine bijuteriile și usucă-le cu o cârpă moale.

Pentru curățarea argintului, dacă vrei doar să redai strălucirea bijuteriilor, lustruiește-le cu o lavetă special concepută pentru acest lucru. Însă, dacă bijuteriile nu au mai fost curățate de multă vreme și sunt deja înnegrite, curăță-le cu apă și bicarbonat de sodiu, frecând materialul cu o cârpă moale.

Protejează bijuteriile împotriva produselor chimice

Cosmeticele (cremele, scruburile, SPF-urile etc.) pentru îngrijirea pielii conțin diverse substanțe chimice (alcool, acid salicilic, exfolianți chimici) care pot afecta aspectul bijuteriilor. Pentru a preveni acest lucru, dă-le jos înainte de a începe rutina ta de skincare.

Un aspect important este că trebuie să pui înapoi accesoriile după câteva minute de la aplicarea produselor, astfel încât să te asiguri că substanțele chimice s-au evaporat. Dacă produsele nu sunt uscate, aceste substanțe pot provoca diverse defecte care reduc din strălucirea bijuteriilor, de exemplu:

●     Deteriorare;

●     Oxidare;

●     Decolorare;

●     Depunere de reziduri;

●     Coroziune.

De asemenea, nu uita să dai jos bijuteriile și atunci când te ocupi de treburile casnice, deoarece și produsele de curățare au în compoziția lor substanțele toxice (clor, amoniac, sulf etc.) pentru bijuteriile tale.

Evită să porți bijuterii atunci când faci exerciții fizice

Transpirația și umiditatea pot provoca defecte mari și permanente bijuteriilor tale. Din cauza sudorii și frecări constante de piele în timpul efectuării exercițiilor fizice, acestea pot oxida (apar anumite pete și se decolorează).

De asemenea, există riscul de a le atinge de anumite greutăți din sala de forță, cauzându-le astfel zgârieturi sau chiar distrugerea lor completă, în special dacă bijuteriile tale conțin diverse perle, diamante sau alte pietre prețioase.

Chiar dacă te simți stăpână pe abilitățile tale de a le proteja, accidentele sunt inevitabile. Cea mai eficientă metodă este să le dai jos înainte de a începe exercițiile.

Depozitează bijuteriile în mod corect

Pentru a păstra frumusețea și strălucirea bijuteriilor tale un timp îndelungat trebuie să acorzi o atenție specială depozitării lor. Există câteva aspecte esențiale care te pot ajuta să le păstrezi intacte.

Așadar, ia în calcul faptul că bijuteriile trebuie să stea departe de lumina soarelui, de căldura intensă și de umiditate. Le poți depozita în diferite cutii (din lemn, plastic, catifea, material textil) sau pungi zip din plastic (mylar sau polietilenă).

De asemenea, ai grijă ca fiecare cutie de depozitare să fie bine compartimentată pentru a putea separa bijuteriile care se pot zgâria între ele (de exemplu, bijuteriile cu pietre prețioase). 

În concluzie, bijuteriile își pot păstra strălucirea un timp îndelungat dacă sunt îngrijite în mod corespunzător. Aplică sfaturile din acest articol, care îți pot fi de ajutor!

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Tocanita de ciuperci cu carne de vita  Sursa foto shutterstock 558816517 jpg
clickpentrufemei ro (2) png
Palmieri dulci  Sursa foto shutterstock 746854750 jpg
Exercitii matinale de cinci minute pentru abdomen plat  Sursa foto shutterstock 653291593 jpg
Octombrie luna sanatatii femeii Iata 3 lucruri pe care le poti face pentru tine (1) jpg
alergie  foto   Shutterstock jpg
Tocanita de legume libaneza cu naut  Sursa foto shutterstock 2282965227 jpg
Semne ca parul nu este spalat suficient  Sursa foto shutterstock 2439069399 jpg
Gestionarea bugetului în timpul sezonului rece  3 tipuri de cheltuieli la care ar trebui să fii foarte atent în sezonul de toamnă iarnă jpg
shutterstock 2466127937 jpg
1(1) jpg
Metode sa ti schimbi microbiota si sa slabesti  Sursa foto shutterstock 2490801099 jpg
Biscuiti cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 164248004 jpg
mic dejun  foto   Shutterstock jpg
Supa de peste si fructe de mare  Sursa foto shutterstock 1649259706 jpg
shutterstock 1706381020 jpg
Biscuiti cu migdale  Sursa foto shutterstock 397045621 jpg
clickpentrufemei ro (16) jpg
Exercitii pentru mobilitate  Sursa foto shutterstock 2503715157 jpg
shutterstock 2389084967 jpg