Alimente care conțin o cantitate mai mare de sare decât te-ai fi așteptat

Consumată în exces, sarea poate fi nocivă pentru organism, deoarece contribuie la creșterea tensiunii arteriale și crește riscul bolilor renale. Prin urmare, pentru prevenirea acestor probleme de sănătate, este bine să eviți alimentele care conțin o cantitate mare de sare, așa cum sunt cele pe care ți le prezentăm în cele ce urmează. 

image

Pentru buna funcționare a organismului, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le recomandă adulților limitarea consumului de sare la 5 g. pe zi, adică o linguriță de sare de masă. Este important să ții cont că această limită include toate sursele de sare pe care le consumăm, inclusiv cantitatea de sare adăugată în unele alimente, precum mezeluri și alimente procesate. Cantități mari de sare conțin și următoarele alimente: 

Fulgii de ovăz instant

Poate că îi preferi pentru că îi poți prepara rapid dimineața, când nu ai timp să îți pregătești un mic dejun bogat, însă pachetele cu fulgi de ovăz instant pot fi surse bogate de sare. De fapt, o porție poate să aducă 200 mg. de sare, în timp ce ovăzul simplu nu conține deloc sodiu. Așadar, dacă ți se pare că fulgii de ovăz nu au gust, consumă-i în combinație cu iaurt grecesc, fructe de pădure, miere și scorțișoară! 

Băuturile pentru sportivi 

După o sesiune de sport, poate că îți dorești să consumi o băutură plină de vitamine, care să te energizeze. Dieteticianul Alysha Coughler avertizează că aceste sucuri pot să conțină cantități ridicate de sodiu și zahăr, nocive pentru siluetă. Alege în locul lor apă, apă de nucă de cocos sau apă de arțar. 

Citește și: E bine să folosești înlocuitori de sare în mâncare? Ce spun specialiștii! 

Brânza cottage 

Plină de proteine și calciu, brânza cottage este preferată de mulți, dar știai că acest tip de brânză poate să conțină multă sare? Chiar și brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi poate să aducă până la 400 mg. de sodiu, pe jumătate de cană, anunță „The Healthy‟. Un înlocuitor mai sănătos și gustos poate fi iaurtul grecesc, care aduce 70 mg. de sodiu în aceeași cantitate. 

Citește și: Capcanele ascunse din mâncărurile congelate: cu cât gustul e mai bun, cu atât conțin mai mult monoglutamat de sodiu

Cocktailurile

Oricât de spectaculoase și gustoase ar fi, cocktailurile pot fi nocive pentru organism, iar asta nu numai din cauza conținutului de alcool și zahăr, ci și din cauza cantității ridicate de sodiu. Potrivit „The Healthy‟, un singur cocktail poate conține până la 650 mg. de sodiu.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg