Băutura care te poate îmbătrâni cel mai repede, indiferent de vârsta pe care o ai

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să descopere elixirul tinereții. Dacă mâncarea sănătoasă, sportul și recomandările medicului ajută, o anumită băutură face exact contrariul. Află care este și descoperă ce influență poate să aibă asupra organismului! 

image

Descoperirea secretului pentru o viață lungă și sănătoasă încă este un obiectiv major pentru multe persoane. În timp ce dispozitivele anti-îmbătrânire, suplimentele și produsele de înfrumusețare promit longevitate, iar dietele pretind că te vor ajuta să te simți mai tânăr, există o anumită băutură care îți poate pune „bețe în roate‟. Mai exact, studiile au descoperit că aceasta te poate îmbătrâni mai repede, indiferent de vârstă, sex sau rasă. 

Citește și: Dieta care îți prelungește viața. Este perfectă mai ales după 65 de ani 

Preferată de mulți, dar nocivă pentru organism 

Când ne referim la procesul de îmbătrânire al organismului, nu există o altă băutură care să-l accelereze mai repede decât sucul de tip cola îndulcit cu zahăr, susțin mai multe studii, citate de „Eat This Not That‟. 

Potrivit publicației, consumul acestei băuturi susține creșterea în greutate, favorizează apariția anumitor boli și afectează corpul la nivel celular. În final, toate acestea contribuie la o îmbătrânire rapidă și nesănătoasă. Iată cum! 

Vezi și: Ce băutură caldă și delicioasă îți reduce colesterolul 

Conform unui studiu, realizat în anul 2019 și publicat în „Nutrients‟, consumul acestei băuturi poate fi asociat cu diabetul de tip 2 și cu boala arterială coronariană. Obiceiul de a consuma zilnic o astfel de băutură favorizează și bolile cardiovasculare, dar și riscul unui accident vascular cerebral, se arată într-un alt studiu, realizat în California.

Mai mult decât atât, această băutură poate afecta negativ și celulele corpului. O cercetare din anul 2014, publicată în „American Journal of Public Health‟, susține că poate provoca îmbătrânirea prematură la nivel celular, inclusiv la persoanele sănătoase, „indiferent de vârstă, rasă, venit sau nivel de educație‟, după cum a declarat unul dintre cercetătorii studiului, Elissa Epel, potrivit „UCSFHealth‟. Totodată, un alt studiu din „Current Nutrition Reports‟ a constatat că băuturile îndulcite cu zahăr, așa cum este sucul de tip cola, sunt asociate cu modificări ale bacteriilor intestinale și cu stresul oxidativ, toate legate de îmbătrânirea prematură. 

 • Cu cât te îmbătrânesc băuturile cu zahăr? Consumul zilnic de aproximativ 500 ml de suc îndulcit cu zahăr te poate îmbătrâni cu 5 sau chiar cu 8 ani mai mult, susțin specialiștii. Așa că, data viitoare când vei avea poftă de o băutură delicioasă, ce-ai spune dacă ai opta pentru o limonadă sau pentru un ceai verde

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg