Ei sunt cei care nu ar trebui să bea niciodată bere! Te afli pe listă?

Foarte multe persoane consumă bere vara, când afară predomină temperaturile ridicate, însă doctorii spun că berea nu este totuși chiar pentru toată lumea. Iată cine sunt cei care trebuie să renunțe la consumul acestei băuturi! Crezi că te afli pe listă?

image

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi de către români, în special vara, la grătare sau la ieșirile în oraș, cu prietenii. Din păcate, această băutură răcoritoare și sățioasă poate conține, pe lângă alcool, substanțe dăunătoare pentru anumite categorii de persoane. 

Citește și: Știai că pe vremuri berea se bea cu paiul? Lucruri mai puțin cunoscute despre această băutură

Persoanele care vor să slăbească

Dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme, stai cât mai departe de această băutură! O singură sticlă cu bere poate conține în jur de 100-200 de calorii, cu puțină valoare nutrițională. Conform cercetărilor publicate în „Nutrients‟, consumul de bere provoacă apariția kilogramelor în plus, balonează, favorizează retenția de apă și te poate împiedica să slăbești, (mai ales pe bărbați). 

Oamenii cu diabet sau cu diagnostic de prediabet

Zahărul este unul dintre ingredientele care fac parte din compoziția acestei băuturi, deși lista cu ingrediente nu-l menționează. El este produs în mod natural, când cerealele sunt fermentate de drojdie. Așa că în momentul când consumi bere, conținutul de zahăr în sânge crește și poate crea hipoglicemie, un fapt periculos pentru oamenii diagnosticați cu diabet sau cu prediabet. 

Vezi și: Bizarerii despre bere. Călugării catolici din secolul al XVII-lea au inventat dieta cu bere 

Persoanele cu sensibilitate la gluten 

Cei care urmează diete fără gluten, trebuie să evite consumul de bere, deoarece această băutură contribuie la apariția problemelor digestive. Berea conține gluten, care poate declanșa inflamație în intestine și simptome gastrointestinale. 

Cine mai trebuie să evite berea?

În categoria celor care trebuie să evite, pe cât posibil, consumul de bere se află și: 

  1. Persoanele cu antecedente de sindrom de colon iritabil;
  2. Cei cu boli cronice de ficat;
  3. Oamenii cu arsuri gastrice.

Sursă foto: Shutterstock