Beneficii uimitoare ale ceaiului de coada-calului. Ajutor major în procesul de slăbire

1 ceai de coada calului jpg jpeg

Plantă miraculoasă şi cu numeroase efecte benefice pentru organism, ceaiul de coada calului este ideal pentru afecţiuni precum infecţiile intestinale. Cu un puternic efect antioxidant, are acţiune uşor diuretică, proprietăţi analgezice şi funcţionează ca un antiinflamator perfect.Consumat periodic, ceaiul de coada calului reduce riscul apariţiilor problemelor ficatutului şi este bun pentru diabetici.

Ceaiul de coada-calului, beneficii majore pentru organism:

Are propietăţi antioxidante şi antimicrobiene. Extractele apoase (infuziile) şi cele alcoolice din coada-calului sunt antioxidante. Uleiul esenţial de coada-calului exercită acţiuni antibacteriene, în special împotriva bacteriilor care provoacă infecţii intestinale precum E.coli sau salmonella enterică, scrie csid.ro. Planta este totodată ideală în tratarea candidozei şi aspergilozei.

Citeşte şi: Alimentul ideal de consumat în post. Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Umple stomacul, e săţios şi nu îngraşă"

Protejează ficatul. Coada-calului conţine petrozine şi flavonoide care au propietăţi antioxidante. Un studiu in vitro a arătat că aceste substanţe protejează celulele ficatului împotriva toxicităţii exercitate de un agent chimic.

Bun pentru diabet. Deşi există puţine studii realizate pe oamenii, iar cele făcute pe animale dezvăluie numeroase proprietăţi, printre care enumerăm acţiunea uşor diuretică, proprietăţile analgezice, antiinflamatoare, sedative, anticonvulsive şi antidiabetice. De exemplu, administrarea cronică a unui extract antioxidant de coada-calului la şobolani bătrâni a arătat o îmbunătăţire a facultăţilor cognitive ale acestora (memorie, mişcări).

Citeşte şi: Hidratarea pielii iarna. Sfaturi de la specialişti: Alege un fond de ten pe bază de apă

Cum se prepară ceaiul de coada-calului

Infuzie. Lăsaţi la infuzat 1-2 linguriţe (adică aproximativ 1-2 grame) la 150ml de apă clocotită timp de 5-10 minute. Beţi 1-3 ceşti pe zi în caz de infecţii urinare. La fel şi pentru macerarea la rece, timp de 10-12 ore.

Sub formă de decoct. 50-60 de grame de coada-calului la 1l de apă, lăsaţi să fiarbă o jumătate de oră. Este ideal pentru remineralizare.

Sub formă de extract fluid. 1-2 grame pe zi de tinctură, de comprimate şi de capsule, pentru remineralizare

În bucătărie. Coada-calului nu se foloseşte doar pentru ceai, ci şi ca substitut pentru sparanghel, primăvara.



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg