Care e vârsta maximă până la care pot trăi oamenii? O să te surprindă!

Un nou studiu scoate la iveală vârsta maximă până la care putem trăi, iar speranța de viață e cu totul alta decât ne așteptam!

image

Oamenii de știință de la compania de biotehnologie Gero din Singapore și cei de la Centrul de Cercetare al Cancerului din New York au studiat rezistența umană și capacitatea miraculoasă a corpului de-a se vindeca. Folosind inteligența artificială pentru a ajuta la realizarea cercetării, oamenii de știință au analizat informații medicale provenite de la sute de mii de voluntari, pentru a estima speranța de viață a oamenilor.

Cercetătorii nu au fost interesați să obțină doar un număr, ci și-au dorit să afle mai multe și despre impactul pe care îl au bolile asupra noastră și factorii externi, precum stilul de viață, asupra abilității corpului uman de-a se vindeca. Informația de preț pe care au obținut-o are de-a face cu momentul în care puterea organismului de a-și mai reveni se încheie undeva între 120 și 150 de ani. Cu alte cuvinte, putem trăi mai mult decât ne-am putut imagina, se pare!

Dezvoltarea tratamentelor de tot felul poate încetini viteza procesului de îmbătrânire a corpului uman, astfel încât omul să poată să ajungă chiar și la 200 de ani. Dar acest lucru nu înseamnă că așa ceva se va putea întâmpla în viitorul apropiat!

Alte studii ne arată posibilitea ca recordul deținut de cea mai bătrână persoană din lume să fie depășit înainte de începerea unui nou mileniu. În momentul de față, speranța de viață a unui american e de 74,8 ani, dacă e de sex masculin, și 80,2 ani, pentru femei.

Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a fost Jeanne Calment, care atinsese vârsta de 122 ani în 1997, când a murit. Anul acesta, în august, cea mai în vârstă persoană, Maria Branyas Morera, n-avea mai mult de 117 ani. 

image

Femeia care a supraviețuit în fața a două pandemii și a două războaie mondiale, a murit liniștită în somn. Ea a spus că longevitatea ei a fost posibilă datorită „ordinii și liniștii sufletești” din viața ei și-a evitării „persoanelor toxice”. Până ajungem să sărim toți de suta de ani, poate învățăm ceva de la cei care au trăit cel mai mult.

foto - Shutterstock