6 motive să mănânci kiwi
Deliciosul fruct verde, kiwi, este cunoscut pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o conţine, însă el conţine şi multe alte substanţe nutritive benefice pentru menţinerea sănătăţii. Kiwiul este fructul care nu trebuie să lipsească vara din salatele tale de fructe sau tarte.
Iată de ce este bine să mănânci kiwi mai des:
Este cea mai bună sursă de vitamina C
Crezi sau nu, kiwi conţine o cantitate mai mare de vitamina C decât portocalele sau lămâile.
După cum probabil ştii, vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne îmbolnăvirea, mai ales răceala şi gripa. În primul rând, vitamina C lupta împotriva viruşilor şi a bacteriilor şi împiedică pătrunderea lor în organism. În al doilea rând, are un efect pozitiv şi asupra dinţilor, oaselor, ţesuturilor şi vaselor de sânge. Un singur kiwi asigură 240% din consumul zilnic recomandat de vitamina C.
Este un puternic antioxidant
Un alt beneficiu al acestui fruct şi conţinutului său ridicat de vitamina C este că are o mare putere antioxidantă; luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi şi întârzie îmbătrânirea prematură. Pielea noastră este afectată zilnic de expunerea la soare, de factorii externi şi de poluare, lucru care poate accelera procesul ei de îmbătrânire. Însă, din fericire, substanţele nutritive prezente în kiwi ajută la regenerarea celulelor şi menţine tegumentul tânăr.
Reglează mişcările intestinale
Kiwiul conţine şi o cantitate mare de fibre. Acestea sunt excelente pentru persoanele cu probleme digestive. Fructul poate fi mâncat pe stomacul gol (singur sau cu alte fructe), facilitând digestia datorită enzimelor pe care le conţine. Poţi alege kiwiul ca desert dacă suferi de sindromul intestinului iritabil.
Te ajută să te menţii în formă
Persoanele care vor să slăbească sau să se menţină în formă pot profita de beneficiile fructului verde, deoarece are un conţinut caloric foarte scăzut. Pentru fiecare 100 de grame de fruct, organismul primeşte 69 de calorii. Mai mult, kiwi are o aromă şi un gust care previn poftele pentru produse dulci.
Este bun pentru femeile însărcinate
În timpul sarciniii, femeile trebuie să mărească aportul de acid folic. Această vitamină esenţială permite celulelor embrionului să se dezvolte. Dacă nu se găseşte în cantităţi necesare, poate duce la malformaţii la nivelul fătului. Include kiwiul în dietă pentru a completa doza necesară.
Previne afecţiunile cardiovasculare
Kiwi are un indice glicemic scăzut, care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor în organism, lucru care ajută la menţinerea venelor şi arterelor sănătoase, reducând riscul de afecţiuni cardiovasculare. În plus, substanţele nutritive prezente în fruct reglează nivelul de colesterol rău din sânge şi reduc la minimum riscul de a suferi de diabet sau de formare de cheaguri de sânge. Toate acestea se întâmplă datorită enzimelor proteolitice.
: