Acestea sunt substanţele cancerigene din cosmetice

1 76878 original jpg jpeg

Ai fi surprinsă să afli că aproape toate produsele de înfrumuseţare şi de întreţinere corporală, precum şamponul sau gelul de duş conţin substanţe care potrivit studiilor sunt prezente în 99% din celulele canceroase. Este vorba despre parabeni care fără doar şi poate sunt asociaţi în cele mai multe dintre cazuri cu cancerul. Află cum te poţi feri de ei!

Cei mai folosiţi parabeni

Cu siguranţă denumirea lor îţi este cunoscută, în special dacă obişnuieşti să citeşti etichetele produselor: metilparaben, etilparaben şi butilparaben. Aceştia sunt folosiţi drept conservanţi în cele mai utilizate produse pentru îngrijirea zilnică precum: şamponul, balsamul de păr, gelul de duş, produsele de machiaj, deodorantele, cremele pentru corp şi pentru faţă şi cremele pentru ras.

Parabenii se comportă precum estrogenii

Acesta este principalul motiv pentru care sunt consideraţi a fi atât de dăunători. În urma studiilor s-a descoperit că o cantitate excesivă de estrogeni este una dintre cauzele apariţiei cancerului la sân. Masa musculară se reduce, depozitele de grăsime, în special cele din zona abdomenului cresc, iar efectele negative îi afectează în egală măsură şi pe femei, dar şi pe bărbaţi care pot dezvolta ginecomastie (dezvoltarea în exces a sânilor).

Efectele parabenilor asupra corpului

În numeroasele studii realizate de-a lungul anilor s-a constatat că majoritatea parabenilor sunt prezenţi în ţesuturile din apropierea axilei, implicit a sânilor, acolo unde se formează de obicei tumorile.

Cum te poţi proteja?

Este destul de greu să faci acest lucru, însă nu imposibil. Optează pentru produse care conţin ingrediente naturale. Obişnuieşte-te să acorzi atenţie ingredientelor de pe etichetă şi să le cunoşti pe cele dăunătoare. Iată care sunt cele pe care trebuie să le eviţi:

- metilparaben

- etilparaben

- propilparaben

- butilparaben

- benzilparaben

Alte ingrediente dăunătoare

Din cauza faptului că oamenii au început să conştienţizeze pericolul la care se expun folosind produsele care conţin parabeni, marile companii au scos pe piaţă produse promovate ca fiind lipsite de parabeni. Însă acest lucru nu poate reprezenta o garanţie că celelalte ingrediente folosite nu sunt dăunătoare. Dacă printre ingredientele de pe etichetă sunt trecute şi: aluminiu, antimoniu, arsenic, bariu, cadmiu, crom, cobalt, cupru, mercur, plumb, nichel sau selenit, mai bine renunţă la ele.