Ajutoare din natură pentru astenie

1 73547 original jpg jpeg

Manifestările neplăcute ale asteniei de primăvară, problemă de sănătate care afectează peste 40% din populaţia ţării, pot fi combătute cu ajutorul remediilor naturale.

Păpădia, un tonic puternic

Una dintre plantele recomandate pentru combaterea asteniei de primăvară este păpădia. Ajută la detoxificare,eliminând substanţele toxice din sânge,ceea ce înseamnă că vei avea un tonus mai bun. În acelaşi timp,păpădia este şi o sursă importantă de magneziu,potasiu,calciu şi fier. Acesta din urmă este esenţial pentru combaterea stărilor de slăbiciune. Poţi bea,dimineaţa,câte o cană cu ceai obţinut din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă. De asemenea,când prepari o salată din verdeţuri de primăvară,pune şi câteva frunze proaspete de păpădie şi vei beneficia de calităţile lor binefăcătoare.

Măceşele sunt pline de vitamine

Abundă în minerale şi vitaminele A,B1,B2,C,K,de aceea măceşele fac minuni pentru cei cu astenie. Stările de oboseală şi de slăbiciunevor se ameliorează dacă bei,de două ori pe zi,ceai de măceşe. Acesta are efect tonic şi vitaminizant.

Ca să prepari ceaiul,fierbi două linguriţe de măceşe uscate în 500 ml de apă. După ce dă în clocot,laşi la infuzat 10-15 minute. Ceaiul se bea neîndulcit. Cura trebuie ţinută o lună.

Rozmarinul te ajută să te concentrezi mai bine

Starea de epuizare fizică şi psihică poate fi ameliorată cu ajutorul rozmarinului. Este eficient şi dacă te confrunţi cu lipsa puterii de concentrare.

În acest sens,poţi apela la tinctura de rozmarin. Dizolvi 30-40 de picături într-o ceşcuţă cu apă. Se bea de două-trei ori pe zi,înainte de masă. Tratamentul este recomandat timp de trei-patru săptămâni.

Urzicile, sursă importantă de minerale

Astenia de primăvară poate fi învinsă cu ajutorul urzicilor,unele dintre cele mai benefice verdeţuri de sezon. Conţin complexul de vitamine B,vitaminele A şi C, fier şi calciu,fiind excelente pentru vitaminizarea şi mineralizarea unui organism slăbit. Tinctura de urzici,20 de picături dizolvate în 50 ml de apă,de două ori pe zi,este un remediu excelent dacă suferi de astenie. Remediul nu este recomandat celor diagnosticaţi cu ulcer şi gastrită. Eficient este şi ceaiul de urzică,câte două căni pe zi.

Leurda elimină toxinele

Un adevărat cocktail de vitamine şi minerale,leurda,cunoscută sub denumirea populară de usturoiul ursului,energizează organismul. O poţi consuma sub formă de salată,pe care o prepari din frunze proaspete.

De asemenea,ceaiul obţinut prin amestecarea a 10 g de frunze tocate,cu 250 ml de apă,lăsat la infuzat un sfert de oră,jumătate de oră,este ideal pentru curăţarea organismului de toxine.

PONT

În loc de cafea,începe-ţi ziua cu o cană de ceai verde,care îţi dă energie pentru întreaga zi.

Idei Click!pentru femei

Introdu în alimentaţie ştevie,lobodă,ceapă şi usturoi verde,loboda,pentru că acestea abundă în vitamine şi minerale.

Plimbările în aer liber,mersul pe bicicletă şi drumeţiile sunt de ajutor în combaterea asteniei.

Un aliat împotriva asteniei sunt fructele proaspete,pe care le poţi consuma de 2-3 ori pe zi.