2 ingrediente care pot curăţa toaletele cu depuneri de calcar încăpăţânate

Îndepărtarea petelor de calcar de pe vasele de toaletă reprezintă una dintre treburile casnice cele mai mari, dar este necesară pentru a avea o baie curată. Testează şi eficienţa acestor două ingrediente care, combinate, au puterea de a alunga aceste depuneri dure.

image

Petele de calcar se pot acumula pe vasul de toaletă și devin greu de şters, cu atât mai mult dacă se formează în zonele greu accesibile. De vină este apa dură, prin urmare, dacă au apărut o dată este posibil să mai ai de furcă şi altădată cu acestea.   

Potrivit Express.co.uk, proprietarul britanic al unei firme de curăţenie indică o „regulă de aur” pentru curățarea petelor din vasul de toaletă: folosirea unor produse acide. „Cele mai multe pete de pe vasele de toaletă apar în zonele cu apă dură, așa că este important să reții că înălbitorul nu va funcționa și va trebui să utilizezi un produs pe bază de acid, un detartrant”. Expertul susţine că, deși clorul nu te scapă de depunerile de calcar, le face invizibile, ceea ce se potriveşte cu culoarea vasului de toaletă. De aceea petele din vasul de toaletă par să revină rapid. De fapt, nu au dispărut niciodată. Pentru o curăţenie reală, recomandă o abordare diferită.

Oţet şi bicarbonat de sodiu

Pentru a-ţi prepara propria soluţie de curăţare a depunerilor de calcar, foloseşte oțet în amestec cu bicarbonat. Pui o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă și pe marginile lui și-l laşi cel puțin un sfert de oră. După aceea, torni oțet peste bicarbonatul de sodiu. Reacţia activează acidul şi descompune cele mai persistente depuneri de calcar. După circa10 minute, freci bine vasul de toaletă cu o perie şi clăteşti de câteva ori la rând.

Vezi şi: Vedete obsedate de curățenie. Nu vezi fir de praf în casele lor!

1 perie de toaleta jpg jpeg

În cazul în care petele persistă şi după aplicarea de oţet cu bicarbonat de sodiu, este indicat sucul de lămâie. Fiind acid, ajută la îndepărtarea petelor celor mai încăpățânate şi dă şi un miros plăcut vasului de toaletă.

Bicarbonat de sodiu şi sare de lămâie

Un alt expert în curăţenie, vedeta TV britanică Lynsey Crombie, procedează altfel. Contra petelor inestetice din toaletă, face un amestec din o lingură mare de sare de lămâie şi două linguri mari de bicarbonat de sodiu. Pune şi câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai cu efect antibacterian. Le amestecă pe toate, le toarnă în toaletă şi le lasă să acţioneze 20 de minute.

Citeşte şi: Cum te ajută cartofii la curățenie. Spune adio petelor de grăsime!

O altă metodă este să torni un sfert de litru de oțet în vasul de toaletă şi să-l laşi peste noapte.

FOTO: Shutterstock