Alimente care previn bolile de inimă

1 80986 original jpg jpeg

 Motorul organismului trebuie energizat cu o hrană sănătoasă, pentru o viaţă lungă şi fără probleme cardiovasculare. Există câteva super alimente care fac mult bine inimii, pentru ca ea să bată în continuare fără grijă.

Uleiul de măsline

Sursă excelentă de grăsimi monosaturate şi antioxidanţi, uleiul de măsline bio, extravirgin, diminuează semnificativ riscul de boli de inimă şi de atac de cord. Reduce nivelul colesterolului, protejând inima. Adaugă-l în salate proaspete şi în alte preparate care nu necesită prăjire, pentru a te bucura din plin de proprietăţile lui.

Somonul

Foarte bogat în Omega 3, somonul scade nivelul tensiunii arteriale şi ajută la coagularea sângelui. Cercetătorii au concluzionat că o dietă ce include acest tip de peşte de două ori pe săptămână reduce cu o treime riscul mortalităţii prin atac de cord. Cel mai indicat este însă consumul de somon sălbatic, care, spre deosebire de cel de crescătorie, nu conţine la fel de multe pesticide şi metale grele.

Seminţele de in

Conţin acid alfa linoleic, substanţă care scade nivelul colesterolului şi a trigliceridelor din sânge. Reglează tensiunea şi diminuează considerabil riscul de infarct. Totodată, îmbunătăţesc digestia şi accelerează arderea grăsimilor, diminuând pofta de mâncare. Poţi adăuga micile seminţe în salate sau în cerealele de la micul dejun.

Spanacul

Bogat în luteină, potasiu şi fibre, te ajută să îţi menţii sănătatea inimii. Creşterea consumului de verdeţuri în dietă este în general benefică, o alimentaţie mai verde reducând cu 25% riscul bolilor cardiovasculare.

Nucile

Dacă înlocuieşti în alimentaţie o parte din carnea roşie cu nucile, riscul de a suferi un accident vascular scade cu 17%, spun specialiştii. Grăsimile nesaturate din nuci reduc nivelul colesterolului, însă trebuie consumate cu moderaţie, deoarece au un aport caloric mare.

Fructele de pădure

Efectele beneficie ale fructelor de pădure se datorează concentraţiei mari de flavonoide, compuşi care acţionează ca antioxidanţi, cu efecte antiinflamatorii şi antivirale. Îmbunătăţesc circulaţia sangvină, contribuind la dilatarea vaselor de sânge şi previn accidentele vasculare cerebrale.

Ciocolata neagră

Bogată în antioxidanţi, ciocolata cu un conţinut ridicat de cacao, de cel puţin 50%, reduce colesterolul, energizează organismul, reduce tensiunea arterială şi previne formarea cheagurilor de sânge. E un răsfăţ bun pentru sănătatea inimii, dar consum-o în porţii mici, de 3-4 ori pe săptămână.



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg