Alimente pentru o inimă sănătoasă

1 80988 original jpg jpeg

Fie că ai sau nu probleme cu inima, există câteva alimente care te pot ajuta să le ameliorezi sau să preîntâmpini apariţia atacului de cord ori a stopului cardiac. Iată care sunt acestea!

Cacao

Este un „medicament“ natural pentru inimă şi creier. Potrivit studiilor, poate reduce considerabil riscul atacului de cord şi a unui nivel ridicat al presiunii arteriale. Ciocolata neagră, de exemplu, conţine o cantitate mare de flavonoide şi polifenoli, care ajută la menţinerea sănătăţii inimii.

Coenzima Q10

Creşterea nivelului coenzimei Q10 şi al vitaminei B6 ajută la micşorarea posibilităţii de a devolta o boală arterială coronariană, una dintre cele mai comune afecţiuni care duce la deces. De asemenea, se recomandă persoanelor care suferă de angină pectorală sau tensiune arterială ridicată.

Magneziul

Deoarece magneziu coordonează activitatea muşchilor inimii şi a nervilor care iniţiază bătăile inimii, acesta reduce posibilitatea apariţiei aritmiei. De aceea, consumă cu regularitate alimente bogate în magneziu precum bananele, ananasul, seminţele de in, avocadoul, migdalele, spanacul, ceapa verde, portocalele, caisele sau smochinele.

Usturoiul

Are proprietatea de micşora colesterolul rău, de a proteja vasele de sânge împotriva radicalilor liberi şi de a reduce tendinţa de coagulare a sângelui. Consumat ca atare sau adăugat în preparate, chiar şi sub formă de pudră, micşorează riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Omega-3

Acizii graşi Omega-3 contribuie la reglarea nivelului colesterolului şi a presiunii arteriale, îmbunătăţind funcţiile sistemului cardiac. Îi poţi lua direct din alimente (peşte, nuci, seminţe de in, fasole, conopidă, dovlecel sau sub formă de suplimente, iar dacă la recomandarea medicului le combini cu medicamente de subţiere a sângelui, riscul producerii atacului de cord în cazul pacienţilor cu stent cardiac.