Amenajarea Feng Shui a dormitorului

1 62283 original jpg jpeg

Principiile Feng Shui îţi pot ameliora calitatea somnului - iată câteva sfaturi pentru a-ţi transforma dormitorul într-un loc de relaxare.

Amenajarea Feng Shui a dormitorului:patul la locul potrivit

Pentru a respecta principiile Feng Shui,patul trebuie să fie sprijinitde perete,dar niciodată sub o fereastră sau sub o grindă,sau în în paralel cu acestea. Din pat,trebuie să poţi vedea uşa,fără a fi chiar în dreptul deschizăturii principale. Dacă nu e posibil,instalează o mică perdea din dantelă sau din voal,în culori deschise,în dreptul uşii. Conform  principiilor Feng Shui,trebuie să dormi cu capul spre nord. Nu trebuie să păstrezi nimic sub pat,pentru a lăsa să circule principiul „qi”. Dacă totuşi eşti nevoită să foloseşti acest spaţiu,asigură-te că totul este ordonat şi desprăfuit constant.

Amenajarea Feng Shui a dormitorului:fă ordine

Degajează spaţiul în dormitor. Fă ordine,strânge lucrurile de prisos,aranjează-le pe cele de folos. Scapă de piesele de mobilier care „sufocă” spaţiul,de revistele abandonate în teancuri în spatele uşii.  Nu uita că spaţiile deschise permit energiei să circule.

Amenajarea Feng Shui a dormitorului:culori deschise

Alege piese de mobilier în culori discrete,deschise,care nu opresc energia,şi nu le amplasa prea aproape de pat. Ca să nu ai un sentimet de apăsare,evită obiectele suspendate deasupra patului:lustră,etajere. Dintre culori,cele pastel sunt de preferat. Folosirea culorii albastre e interzisă:simbolizează apa,care îneacă astfel spaţiul „pământean” al locului de odihnă. Nu ai voie acvariu în dormitor,însă două plante verzi,amplasate mai departe de pat,sunt permise. Adaugă o tuşă de violet în acest ansamblu:favorizează meditaţia şi sexualitatea.

Amenajarea Feng Shui a dormitorului:materiale naturale

Materialele din alcătuirea mobilierului şi accesoriilor de decor din dormitor trebuie să fie naturale:lemn,bumbac,in. Lumina din dormitor trebuie să fie voalată.

Amenajarea Feng Shui a dormitorului:fără aparate electronice

Telefonul mobil,compterul,televizorul-toate acestea trebuie ţinute departe de spaţiul de odihnă. Nu te poţi lipsi de deşteptătorul electronic? Amplasează-l cât mai departe de pat.