Amenajează-ţi grădina ca un sanctuar de relaxare!

1 67794 original jpg jpeg

Îţi doreşti să ai un loc în care să te retragi, în linişte, după orele de serviciu? Cu doar câteva schimbări, poţi face din spaţiul verde din jurul casei sau de la intrarea în bloc zona ta favorită pe timp de vară.

Prea multe decoraţiuni aglomerează

Dezordinea şi îngrămădirea a tot soiul de decoraţiuni nu sunt de dorit dacă-ţi doreşti un peisaj cât mai natural. Prin urmare,începe amenajarea grădinii cu aruncarea mărunţişurilor care încarcă vizual locul. Pe urmă,ai grijă să nu cazi în extrema cealaltă,prin decorare excesivă. Rezumă-te la doar câteva elemente. De pildă,dacă îţi plac fluturii sau îngeraşii şi vrei să faci din asta o temă decorativă,alege perne pentru scaune,ghivece,ornamente,ghirlande sau o lampă solară colorată,cu acest model.

Toate elementele trebuie să se încadreze într-un stil

Când mergi să cumperi decoraţiunile,alege dinainte un stil pe care să-l urmezi. Vrei o grădină în care să ai cu adevărat un colţ de natură,cu plante,cu flori şi mobilier rustic? Sau poate preferi un spaţiu elegant,pavat,în care să pui scaune ori canapele în stil contemporan? Gân-deşte-te bine şi decide înainte de a trece la fapte!

Balansoar Kathy,kika,preţ la cerere

simeon stalpnicul png

Fotoliu pentru grădină,kika,279 lei

simeon stalpnicul png

Corp de iluminat pentru exterior,Ikea,149 lei

simeon stalpnicul png

Gardul,baza unui decor verde

Un gard din lemn care permite trecătorilor să întrezărească o parte din curte nu te va ajuta să te „rupi“ de lume. Ce-i de făcut? O variantă ar fi să-l îmbraci în vedeaţă,cum sunt iedera sau alte plante agăţătoare de grădină:trâmbiţă,iederă canadiană şi trandafiri căţărători. În caz că-ţi doreşti o transformare rapidă,poţi orna gardul cu ghivece colorate sau cu flori,aşezate într-o jardinieră pe care o prinzi de gard.

5 trucuri ieftine şi de mare efect

Montează un hamac în curte în care să pui apoi perne decorative,eventual unele cu dungi albastre,marine.Alege câteva coşuri mari,mai vechi,pe care nu te înduri să le arunci,şi plantează în ele flori sau ierburi aromatice. Avantajul este că le poţi muta oricând vrei să-ţi aranjezi grădina într-un mod diferit.Pune din loc în loc lămpi solare sau agaţă într-unul dintre copacii din grădină lampadare ori felinare.Se va crea un decor feeric.Cumpără o umbrelă mare şi fixeaz-o în zona în care ai aşezat masa şi scaunele de grădină. De ea poţi să prinzi materiale vaporoase,pe care le ancorezi apoi în pământ.Plantează câţiva arbuşti decorativi. Dacă eşti răbdătoare din fire,poţi realiza din ei un pavilion folosindu-te de scheletul din lemn,pe care-l „îmbraci“ cu plante căţărătoare.

Parasolar cu bază,Ikea

simeon stalpnicul png

Set masă şi scaune de grădină,Dedeman

simeon stalpnicul png

Ghirlande luminoase cu panou solar,Ikea,69,99 lei

simeon stalpnicul png

Casă păsări,kika,59,99 lei

simeon stalpnicul png

Hamac,Ikea,119 lei

simeon stalpnicul png