Begonia, o floare frumoasă şi delicată

1 62560 original jpg jpeg

Delicată, parfumată şi colorată, begonia este una dintre cele mai frumoase flori de apartament. Se evidenţiază şi prin frumuseţea frunzelor.

Frunzele unor specii de begonie au forma de inimă,altele sunt rotunde,  în timp ce unele sunt dantelate. Şi culoarea lor diferă, de la verde crud,până la purpuriu,în în combinaţie cu verde închis.

Begonia are aspect de tufă şi,în funcţie de specie,poate atinge înălţimi cuprinse între 20 şi 50 de centimetri. Florile pot fi colorate în alb,portocaliu,roz,galben corai sau roşu,făcând un adevărat spectacol de culoare.

Frumoase în ghivece,dar şi în grădini

Begonia are nevoie de lumină naturală. Poate plantată şi în grădină,de-a lungul aleilor. Ai grijă însă să nu o sădeşti în bătaia directă a soarelui. Toamna trebuie să scoţi bulbii şi să-i replantezi primăvara,numai după ce trece pericolul îngheţului.

Cum îngrijeşti begoniile

Begonia se înmulţeşte prin bulbi,dar şi prin butaşi,în funcţie de specie.  Au nevoie de un sol bine drenat,nu suportă temperaturile scăzute şi nici curenţii de aer rece. Ideal  este ca temperatura din camera unde ţii aceeste flori să nu scadă sub 14-15 grade Celsius. De asemenea,begoniilor le place şi umiditatea crescută. Este bine ca ghiveciul în care le plantezi să aibă orificii care să permită eliminarea surplusului de apă.

Truc

Dacă vrei ca begonia să aibă flori frumoase şi bogate,ai grijă să foloseşti îngrăşământ,cu regularitate.