Brânza, bună pentru sănătatea inimii

1 78708 original jpg jpeg

Dacă incluzi des brânza în alimentaţia ta, ar trebui să ştii că faci foarte bine. Potrivit unui studiu publicat recent în ”Jurnalul European de Nutriţie”, brânza consumată în cantităţi mici poate reduce riscul de boli coronariene cu 14%, iar atacul de cord cu 10%.

Cum influenţează brânza sănătatea inimii

Conform celor spuse de autorul studiului, cantitatea mare de calciu prezentă în brânză blochează grăsimile saturate care se găsesc în produsele lactate, realizându-se un echilibru nutriţional. Acest lucru se întâmplă numai când brânza este consumată în cantităţi moderate. Însă, cu toate că brânza este considerată sănătoasă, ea nu ar trebui mâncată în cantităţi excesive – efectele pozitive pot deveni negative, afectând starea de sănătate.

Pe lângă brânză, iată ce alte produse sunt bune pentru sănătatea inimii:

Ciocolată neagră

Două cuburi de ciocolată neagră mâncate pe parcursul zilei pot avea influenţă asupra sănătăţii inimii. Ciocolata neagră este sursă importantă de flavonoide, numite polifenoli, care stimulează fluxul sangvin, previne închegarea sângelui şi creşterea tensiunii arteriale. Recomandate sunt 1-2 cuburi de ciocolată neagră (70-80% cacao) pe zi.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este considerat cel mai bun şi sănătos ulei vegetal, care conţin acizi graşi Omega-3 şi care reduce colesterolul şi nivelul de zahăr din sânge. 

Nuci, migdale, fistic

Alunele şi nucile sunt surse bogate de fibre, vitamina E şi acizi graşi Omega-3. Nucile şi migdalele sunt considerate cele mai sănătoase, ele având capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău (LDL) şi riscul de boli cardiovasculare. Nucile şi alunele ar trebui să devină gustarea ta zilnică.

Ceai verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietăţile antioxidante, numite şi catechine, care  stimulează metabolismul. În plus, ţin sub control nivelul de colesterol  rău, care poate afecta sistemul cardiovascular. Bea zilnic două-trei ceşti de ceai verde.

Legume

Legumele sunt sursă bogată de fibre şi proteine şi conţin un număr mic de grăsimi nesănătoase. Include legumele în alimentaţia zilnică pentru a menţine sub control colesterolul şi pentru a preveni afecţiunile cardiovasculare.

:



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg