Câinele Basset, aristocratul cu urechi lungi

1 70827 original jpg jpeg

Un câine vesel, care se remarcă prin urechile lungi şi prin privirea expresivă: acesta este Basset Hound. Este loial, jucăuş şi curios, fiind animăluţul de companie ideal pentru familiile cu copii.

„Au nişte urechi atât de mari încăt mătura cu ele tot ce le iese în cale“,a scris William Shakespeare despre câinele Basset în „Visul unei nopţi de vară“. Au ochii mari şi luminoşi,însă cu privire tristă. De aceea,sunt văzuţi ca adevăraţi clovni,însă în realitate sunt foarte prietenoşi şi însulfleţesc locul în care se află. În general,au un temperament calm,de aristocrat.

Nu le place singurătatea,de aceea nu trebuie lăsaţi mult timp fără companie. Sunt câini devotaţi stăpânilor şi se simt bine şi în compania altor câini.

Sunt uşor de îngrijit

Basset Hound provine din rasa Basset de Artois,de origine franceză. În trecut era crescut la casele nobililor,fiind folosit în special pentru vânătoare. Nu sunt pretenţioşi,de aceea sunt uşor de îngrijit.Au tendinţa de îngrăşare,de aceea stăpânul trebuie să fie atent să nu le ofere hrană în exces. Nu sunt nici foarte activi,ceea ce înseamnă că se mulţumesc cu o scurtă plimbare prin parc.

Ştiai că…

…George Washington,fost preşedinte al SUA, primit cadou un câine Basset de la generalul de La Fayette?