Când l-a adoptat era doar un mic ghemotoc de blană. Un an mai târziu, câinele a devenit mai mare decât stăpâna lui

1 malamut jpg jpeg

O fată pe nume Yumna din Africa de Sud a visat mereu la un prieten mic şi blănos. Cu toate acestea, în copilărie, părinţii nu i-au permis să ţină în casă un câine. Abia la vârsta adultă, după ce s-a mutat la casa ei, a decis să adopte unul.

Yumna nu cunoştea foarte bine rasele de câini. Pentru ea era important ca noul ei prieten să fie pufos, prietenos şi de o talie medie. De cum l-a luat în braţe pe micuţul Tydus ( aşa l-a numit ulterior), s-a îndrăgostit de el pe loc, pentru că era slab şi neajutorat, dar în acelaşi timp drăgălaş. Îngrijitorii de la adăpost au asigurat-o că patrupedul nu va creşte prea mult şi că va cântări cel mult 30-40 de kilograme. Pentru Yumna, chiar şi atât părea mult, dar Tydus a cucerit-o, astfel încât a decis să-l adopte.

Mai citeşte şi:  4 sfaturi de care să ţii cont dacă vrei să adopţi un câine pentru copilul tău

caine mare jpg jpeg

Câinele creştea pe zi ce trece şi devenea tot mai activ. Norocul fetei era că s-a mutat la curte şi avea destul spaţiu pentru distracţia şi orele lui de dresaj.

dresaj caine jpg jpeg

Cum se comportă Malamutul de Alaska?

La scurt timp, Yumna a aflat că Tydus este din rasa Malamut de Alaska. Aceasta este una dintre cele mai vechi rase de pe planetă şi mai pure din punct de vedere genetic pe linia descendenţei din lupul ancestral. 

Malamutul este adesea confundat cu husky. Ei seamănă în multe privinţe: ambele rase sunt rezistente şi agile. Cu toate acestea, malamuţii sunt mai mari şi au o blană voluminoasă.

malamut de alaska jpg jpeg

Dacă malamuţii obişnuiţi nu cântăresc, de obicei, mai multe de 40 de kilograme, atunci Tydus a depăşit cu mult această greutate, ajungând la 70 de kilograme. Alături de stăpâna sa, Tidus arată acum ca leu.

În general, malamuţii sunt câini foarte activi, în special în primii trei ani de viaţă. Aşadar, Yumna s-a chinuit serios cu el. Pentru că au o energie foarte mare, aceşti câini trebuie să fie mereu ,,puşi la treabă”. Altfel se plictisesc şi încep să alerge, să sape gropi sau să facă şotii.  

Mai citeşte şi: 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre căţelul tău

        View this post on Instagram                   Watch till the end. I swear he's a professional! 😐 #AlaskanMalamute #Tydus #chinaProject A post shared by Trez & Tydus (@trez_and_tydus) on Jun 28, 2019 at 12:21pm PDT

Watch till the end. I swear he's a professional! 😐 #AlaskanMalamute #Tydus #chinaProject

A post shared by Trez & Tydus (@trez_and_tydus) on

Cert este că malamuţii sunt dificil de educat. Sunt obişnuiţi să fie independenţi şi dominatori, de aceea stăpânii trebuie să le arate din start cine este şeful. Dar acest lucru nu se face niciodată prin violenţă. Un Malamut care a fost lovit odată nu mai are încredere în stăpânul său. Este un câine extrem de inteligent şi este printre singurele rase de câini care sunt capabile să ia iniţiative. Metoda care funcţionează cel mai bine este recompensarea.

Sursa foto: https://www.instagram.com/trez_and_tydus/Recente

40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume Sursa foto shutterstock 152318729 jpg
5 exercitii prin care iti imbunatatesti memoria Sursa foto Pixabay jpg
Desert la pahar cu biscuiti si capsune Sursa foto shutterstock 1730195509 jpg
bere sursa  Shutterstock jpg
par tocit shutterstock 666751225 jpg
Aparat de cafea jpg