Ce trebuie să mănânci pentru un ficat sănătos

1 78396 original jpg jpeg

Ficatul este al doilea cel mai mare organ din corp. El are de îndeplinit un număr mare de funcţii importante, dar stilul de viaţă dezordonat, alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool, fumatul etc., toate afectează starea de sănătate a acestuia.

Semne care-ţi spun că ficatul nu-şi mai poate îndeplini funcţiile:

-    Incapacitatea de pierdere în greutate-    Balonare-    Urină închisă la culoare-    Pierderea poftei de mâncare-    Imunitate slăbită-    Constipaţie-    Durere de cap-    Arsuri la stomac şi reflux gastroesofagian-    Depresie-    Anxietate-    Oboseală cronică-    Transpiraţie excesivă-    Hipertensiune arterială-    Piele îngălbenită-    Ochi galbeni (icter)

Dacă observi că ai unul dintre simptomele enumerate mai sus, ar trebui să începi să incluzi în dieta zilnică următoarele alimente:

Usturoi

Pentru a menţine ficatul sănătos, detoxificarea lui este necesară. Şi cel mai bun aliment în acest caz este usturoiul. Usturoiul este sursă bogată de alicină, un antioxidant care protejează organismul de daunele oxidative. În plus, activează enzimele ficatului, care elimină toxinele din organism. Aşadar, mănâncă zilnic usturoi în stare crudă – astfel obţii toate beneficiile pe care le are.

Broccoli

Broccoli este leguma care conţine compuşi care elimină toxinele acumulate în ficat şi, implicit, organism. În plus, are proprietăţi antiinflamatoare şi stimulează metabolismul. Mănâncă broccoli de două sau de trei ori pe săptămână.

Sfeclă roşie

Sfecla roşie conţine antioxidanţii cunoscuţi sub numele de betanină. Studiile recente au arătat că prin consumul regulat  de suc de sfeclă roşie scazi riscul de afecţiuni hepatice, inclusiv cancer. Bea câte un pahar de suc de sfeclă roşie pe zi sau o ceaşcă de sfeclă rasă de două-trei ori pe săptămână.

Morcov

Datorită antioxidanţilor, vitaminelor, mineralelor şi fibrelor dietetice, morcovul este un aliment important şi necesar pentru menţinerea sănătăţii. Foarte bun este morcovul proaspăt, dar sucul de morcovi acţionează mai bine împotriva toxinelor prezente în ficat. Bea un pahar de suc de morcovi o dată la două zile.

Ceai verde

Este cunoscut faptul că ceaiul verde conţine o cantitate mare de antioxidanţi. Mai multe studii au arătat că ceaiul verde consumat zilnic reduce riscul de cancer de ficat şi afecţiuni hepatice ca ciroză, hepatită şi steatoză hepatică. Sunt recomandate două-trei ceşti de ceai verde pe zi.â

Alte alimente pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a menţine ficatul sănătos sunt: avocado, turmeric, lămâie, măr, ulei de măsline, nuci, varză roşie, grepfrut, cereale integrale, roşii, ceai de păpădie etc.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg