Ce trebuie să mănânci pentru un ficat sănătos

1 78396 original jpg jpeg

Ficatul este al doilea cel mai mare organ din corp. El are de îndeplinit un număr mare de funcţii importante, dar stilul de viaţă dezordonat, alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool, fumatul etc., toate afectează starea de sănătate a acestuia.

Semne care-ţi spun că ficatul nu-şi mai poate îndeplini funcţiile:

-    Incapacitatea de pierdere în greutate-    Balonare-    Urină închisă la culoare-    Pierderea poftei de mâncare-    Imunitate slăbită-    Constipaţie-    Durere de cap-    Arsuri la stomac şi reflux gastroesofagian-    Depresie-    Anxietate-    Oboseală cronică-    Transpiraţie excesivă-    Hipertensiune arterială-    Piele îngălbenită-    Ochi galbeni (icter)

Dacă observi că ai unul dintre simptomele enumerate mai sus, ar trebui să începi să incluzi în dieta zilnică următoarele alimente:

Usturoi

Pentru a menţine ficatul sănătos, detoxificarea lui este necesară. Şi cel mai bun aliment în acest caz este usturoiul. Usturoiul este sursă bogată de alicină, un antioxidant care protejează organismul de daunele oxidative. În plus, activează enzimele ficatului, care elimină toxinele din organism. Aşadar, mănâncă zilnic usturoi în stare crudă – astfel obţii toate beneficiile pe care le are.

Broccoli

Broccoli este leguma care conţine compuşi care elimină toxinele acumulate în ficat şi, implicit, organism. În plus, are proprietăţi antiinflamatoare şi stimulează metabolismul. Mănâncă broccoli de două sau de trei ori pe săptămână.

Sfeclă roşie

Sfecla roşie conţine antioxidanţii cunoscuţi sub numele de betanină. Studiile recente au arătat că prin consumul regulat  de suc de sfeclă roşie scazi riscul de afecţiuni hepatice, inclusiv cancer. Bea câte un pahar de suc de sfeclă roşie pe zi sau o ceaşcă de sfeclă rasă de două-trei ori pe săptămână.

Morcov

Datorită antioxidanţilor, vitaminelor, mineralelor şi fibrelor dietetice, morcovul este un aliment important şi necesar pentru menţinerea sănătăţii. Foarte bun este morcovul proaspăt, dar sucul de morcovi acţionează mai bine împotriva toxinelor prezente în ficat. Bea un pahar de suc de morcovi o dată la două zile.

Ceai verde

Este cunoscut faptul că ceaiul verde conţine o cantitate mare de antioxidanţi. Mai multe studii au arătat că ceaiul verde consumat zilnic reduce riscul de cancer de ficat şi afecţiuni hepatice ca ciroză, hepatită şi steatoză hepatică. Sunt recomandate două-trei ceşti de ceai verde pe zi.â

Alte alimente pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a menţine ficatul sănătos sunt: avocado, turmeric, lămâie, măr, ulei de măsline, nuci, varză roşie, grepfrut, cereale integrale, roşii, ceai de păpădie etc.



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg