Ceaiuri potrivite pentru orice afecţiune

1 79628 original jpg jpeg

O băutură delicată, mai de iarnă, care mai are şi proprietăţi curative. Te calmează, te ajută să te trezeşti, îţi dă energie.... pentru orice vrei, găseşti un ceai potrivit. Cum să faci, ce să faci, ce ceaiuri trebuie să-ţi iei şi la ce sunt ele bune îţi arătăm noi în continuare.

Reîncarcă-ţi bateriile dimineaţa cu ceai negru sau verde

Aceste ceaiuri au un conţinut de cafeină mai mare decât cafeaua, dar, spre deosebire de aceasta, nu te agită, ci îţi induc o stare alertă, pe modul calm.

Relaxează-te după-amiaza cu ceai verde cu Ginkgo Biloba. Ceaiul ăsta poate să-ţi crească performanţa intelectuală şi fizică. E dovedit că îmbunătăţeşte memoria.

Ceai negru după o activitate fizică

După sală – ceai negru. O ceaşcă de ceai negru băută după sală are 88 mg de potasiu, care reface rezerva organismului şi ajută la recuperarea musculaturii.

Lavandă şi muşeţel pentru reducerea stresului

Redu stresul şi anxietatea cu un amestec de ceai verde, lavandă şi muşeţel. Şi muşeţelul şi lavanda relaxează sistemul nervos. În amestec cu ceaiul verde, promovează relaxarea.

Ceai de muşeţel şi valeriană pentru un somn liniştit

Adormi în pace cu ceai de muşeţel sau valeriană. Rădăcina de valeriană infuzată face minuni pentru un sistem nervos exagerat de crispat. E mai bun decât suplimentele pentru somn. Muşeţelul nu mai are nevoie de nicio prezentare. În plus, dacă somniferele afectează faza REM a somnului, aceste ceaiuri nu o fac.

Ceai de mentă şi păpădie pentru slăbit

Slăbeşte cu ceai de păpădie sau mentă. Păpădia elimină apa în exces şi ajută digestia – o componentă cheie în slăbire. Medicii arabi prescriau păpădia pentru diferite afecţiuni ale sistemului digestiv încă din secolul al 10-lea. Ceaiul de mentă poate să taie apetitul pentru mâncare şi susţine procesul digestiv. În medicina Ayurvedică se credea că ceaiul de păpădie elimină zahărul.

Ceai verde pentru frumuseţe

Ten limpede cu ceai de rooiboos sau ceai verde. Ambele ceaiuri sunt un pachet de antioxidanţi, ambele ajută la eliminarea toxinelor, la estomparea cicatricilor, netezesc pielea şi o liniştesc după expunerea necumpănită la soare.