10 alimente care forţează corpul să ardă grăsimile

Nu numai mişcarea te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, ci şi o dietă controlată. Nu trebuie să urmezi o dietă restrictivă, doar să alegi acele alimente care ajută la arderea grăsimilor.

1 capsuni multe jpg jpeg

Descoperă ce alimente poți adăuga la dieta ta de slăbit pentru a te ajuta să scapi mai repede de grăsimile nedorite care se acumulează îndeosebi în jurul taliei.

Căpșunile sunt diuretice naturale excelente

Mulţumită taninurilor şi a potasiului din căpșuni, aceste fructe sunt bune diuretice pe care ar trebui să le mâncăm mai des în sezonul lor. Din cauza nivelului lor ridicat de mangan, care stimulează glanda tiroidă, acestea au şi efectul de ardere a grăsimilor. Cercetătorii au descoperit şi că un consum frecvent de căpșuni ajută la reglarea glicemiei și la reducerea complicațiilor date de diabet.

Portocalele reduce colesterolul

Cei care îşi procură o cantitate suficientă de vitamina C ard cu până la 30% mai multe grăsimi în timpul activităților fizice, spre deosebire de persoanele cu deficit de vitamina C, iar portocalele oferă vitamina C din plin. Mai mult, consumul regulat de portocale te va ajuta să reduci nivelul glicemiei și al colesterolului.

Ananasul accelerează arderile de grăsimi

Substanţa bromelaină care se găsește în ananasul proaspăt acţionează ca un excelent antiinflamator, susţine digestia și arderile de grăsimi. Originar din Brazilia și Paraguay, fructul este bogat în mangan, care îmbunătățește răspunsul metabolic al carbohidraților, aminoacizilor și colesterolului.

Afinele reglează metabolismul

Nu numai că oferă unii dintre cei mai buni antioxidanţi, ci sunt și o sursă majoră de antocianine, care reglează metabolismul. Prin urmare, afinele ajută la eliminarea grăsimii din jurul taliei.

Vezi și: „Vreau să slăbesc rapid!‟ Împrumută din trucurile celor mai admirate vedete

Grapefruitul topeşte grăsimile

Este bogat în papaină, o enzimă care atacă moleculele de grăsime. Pentru a realiza acest lucru, grapefruitul trebuie consumat dimineața sau înainte de masă, pentru ca acesta să fie cât mai eficient. Este un fruct bogat în vitamina C, dar nu și în calorii, avânt aproximativ 36 la suta de grame.

Lămâia eficientizează digestia

Consumată frecvent, lămâia singură nu te va ajuta să slăbeşti prea mult, dar conține acid citric, iar acesta susţine digerarea eficientă a altor alimente. Băută după trezire, zeama de lămâie cu apă ajută și la alungarea toxinelor. Pe parcursul zilei, previne stocarea grăsimilor în corp şi balonarea.

Broccoli previne acumularea de grăsimi

Datorită unui conținut ridicat de fibre, broccoli creşte consumul de energie în timpul digerării. În plus, susţin eliminarea de toxine și grăsimi pe măsură ce se deplasează prin tractul digestiv. Este şi un excelent antioxidant, fiind bogat în vitamina C.

Scorţişoara, un bun substitut al zahărului

Acest condiment la îndemâna oriciu, scorţişoara, susţine asimilarea insulinei, hormonul care transformă alimentele în grăsimi, şi la păstrarea unui nivel normal de zahăr în sânge. Este un înlocuitor excelent pentru zahăr în deserturi.

Ghimbirul accelerează metabolismul

Şi ghimbirul ar trebui să existe în dieta ta de slăbit, deoarece are capacitatea de a crește temperatura corpului, de a accelera metabolismul și, prin urmare, de a arde mai multe calorii. Este de ajutor și pentru diabetici, întrucât menţine controlul glicemiei. Stimulează şi secreția bilei, a enzimelor digestive, ceea ce susţine digestia.

Vezi și: Cele mai bune fructe care subţiază talia. Care dintre ele alungă poftele culinare şi favorizează slăbirea

Cafeaua menţine saţietatea

Dintre băuturile care te ajută să slăbeşti se numără şi cafeaua. Este un aliat în dieta de slăbit pentru că reduce senzaţia de foame şi menţine saţietatea. Mai mult, stimulează metabolismul și favorizează arderea mai multor calorii. Atenţie la adaosul de zahăr și lapte, dar şi la cantitate! În caz contrar, poți avea probleme cardiovasculare.