Căpșunile, fructele cu cele mai multe pesticide. VIDEO Cum le speli corect

Expunerea la pesticide a crescut semnificativ în ultimii ani. Chiar și fructele și legumele de sezon pot conține aceste substanțe periculoase pentru organism și, de aceea, trebuie să știi cum să te protejezi. Astăzi îți vom spune cum speli corect căpșunile. 

image

Căpșunile sunt vedetele acestui sezon și surse excelente de minerale și vitamine. Fiind bogate în fibre, căpșunile te ajută să slăbești, fără să te înfometezi. În plus, copiii le iubesc datorită gustului dulce și aromat. Din păcate, potrivit unui studiu realizat de Environmental Working Group, căpșunile se clasează, în categoria fructelor care pot conține un nivel ridicat de pesticide, alături de mere, struguri, cireșe și piersici. Potrivit cercetătorilor, o singură căpșună poate conține până la 23 de pesticide diferite

Expunerea la pesticide, pericol pentru sănătate 

Pesticidele sunt toxice pentru om, de aceea multe dintre ele au fost interzise. Efectele acestor substanțe asupra organismului de pot manifesta prin: alergii, probleme intestinale, leșin, dureri de cap, inflamații ale pielii, creșterea pulsului, afectarea văzului. De aceea, trebuie să facem tot posibilul pentru a le elimina. 

Cum îndepărtezi pesticidele de pe căpșuni 

Ideal este să consumi fructe direct din grădina proprie, fără adaos de substanțe toxice. Însă, dacă nu ai această posibilitate, optează pentru varianta organică a căpșunilor din magazin. După ce le-ai achiziționat, este important să le cureți cu atenție și să le rupi frunzele, deoarece multe reziduuri pot fi transportante în crăpăturile lor. Odată ce ai făcut acest lucru, regula de aur este să le speli foarte bine cu apă rece, deoarece 80% din pesticide se elimină prin spălare.

Usucă-le cu un prosop de hârtie și consumă-le ca atare sau folosește-le într-o rețetă, precum Pavlova cu căpșuni, un desert ispititor de bun

O altă modalitate sigură pentru a îndepărta pesticidele este să cufunzi aceste fructe în oțet. Într-un castron, amestecă patru părți de apă cu o parte de oțet alb, apoi lasă căpșunile la înmuiat, pentru 10 minute. La final, clătește bine fructele cu apă rece și usucă-le. 

Un alt truc este să clătești căpșunile în apă sărată. Dizvolă o linguriță cu sare într-o cană cu apă caldă. Lasă apa să se răcească complet, apoi pune la înmuiat căpșunile în ea, timp de 5 minute. Clătește bine căpșunile în apă rece, apoi usucă-le pe un prosop uscat. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Biscuiti cu cafea  Sursa foto shutterstock 123816595 jpg
shutterstock 2003468705 jpg
shutterstock 1150416335 jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
Pilaf de vinete  Sursa foto shutterstock 1533460418 jpg
shutterstock 2322448153 jpg
Greseala in etapa de demacheriere  Sursa foto shutterstock 1670788486 jpg
shutterstock 2505655825 jpg
Fursecuri cu gem de caise  Sursa foto shutterstock 2183724259 jpg
vârste  foto   Shutterstock jpg
gastro final jpg
De cate ori e indicat sa mananci pe zi  Sursa foto shutterstock 2313839567 jpg
shutterstock 2523212311 jpg
Cum iti activezi hormonii care tin greutatea sub control  Sursa foto shutterstock 2478575365 jpg
DJI 0658 jpg
shutterstock 1827278702 jpg
3aaec0a3 688a 8785 2036 b2ad542cf40b jpg
Chitele de vinete  Sursa foto shutterstock 2030269928 jpg
posterior  foto   Shutterstock jpg
cover Riduri fine sau profunde Află cum Toxina Botulinică poate face minuni jpg