Cele mai frumoase flori-clopoţel

1 65170 original jpg jpeg

Florile cu care seamănă clopoţeii sunt frumoase şi îţi înveselesc casa. Poţi să optezi pentru gingaşele campanule sau pentru coloraţii cerceluşi.

Campanulele, clopoţeii violet aprins

Cunoscute  şi drept Clopoţelul italian sau Steaua Mariei, campanulele pot fi cultivate atât în ghivece, în interior, cât şi în grădină. Fac parte din familia Campanulaceae şi au o înălţime cuprinsă între 20 şi 60 de centimetri,  în funcţie de soi. Există mai multe varietăţi, unele anuale, altele perene sau bianuale. Le plac răcoarea şi locurile luminoase, însă nu în bătaia direct a razelor soarelui, aspecte de care să ţii bine cont atunci când le plantezi. Campanulele înfloresc din iunie şi până în luna septembrie.

Nu trebuie udate în exces

Campanulele au flori de culoare violet aprins, dând un aer vesel locului în care sunt plantate.  Planata se simte excelent în locurile răcoroase, nu le place căldura excesivă.

Trebuie udată cu regularitate, însă să ai grijă să nu pui apă în exces, ca să nu putrezească rădăcinile. Dacă o plantezi în grădină, are nevoie de un sol bine drenat. Pentru a prelungi perioada de înflorire trebuie îndepărate florile şi frunzele uscate. Înmulţirea se face prin butaşi, prin seminţe sau prin divizare.

Cerceluşii iubesc lumina

Şi florile delicate, siclam, albe, roşii sau lila ale cerceluşilor imită perfect un clopoţel. Plantei i se mai spune şi Fuchsia, după cel care i-a dat numele, botanistul german Leonard Fuchs.

Ghivecele trebuie ţinute în locurile luminoase din casă, iar temperatura ideală este cuprinsă între 18 şi 21 de grade Celsius. Are nevoie de lumină, dar trebuie să fie sub bătaia directă a razelor soarelui.

Se înmulţeşte prin butaşi

Cerceluşii se udă o dată la două zile, dar nu înainte de a verifica dacă pământul este încă umed. Udarea în exces, cât şi udarea insuficientă vor dăuna plantei, mai ales dacă are boboci, căci aceştia vor cădea înainte să înflorească. Pentru ca florile să reziste mai mult timp, foloseşte fertilizant de aproximativ două ori pe lună. În sezonul rece, planta nu se udă decât dacă pământul este complet uscat. Cerceluşii se înmulţesc atât prin butaşi, cât şi prin seminţe.

INFO

Nu muta ghiveciul cu cerceluşi la perioade scurte de timp, pentru că acest lucru duce la pierderea rapidă a bobocilor şi a florilor.



Recente

14 15 okok shutterstock 145276375 jpg
shutterstock 1189465552 jpg
Cosulete cu ceapa caramelizata  Sursa foto shutterstock 599558792 jpg
Galuste cu branza de vaci  Sursa foto shutterstock 2247442923 jpg
clickpentrufemei ro andrzej gdula 2nHFQ1HLxqE unsplash jpg
Miniplacinte cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2254508687 jpg
Poza de cover  Erori comune in utilizarea aparatelor de aer conditionat si cum sa le eviti Afla chiar acum Locuinta, living, TV, aparate de aer conditionat, mobilier, corpuri de iluminat, decoratiuni jpg
Smoothie mure  Sursa foto shutterstock 275666156 jpg
ClickPentruFemei jpg
Pachetele cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1182841429 jpg
closeup woman pours water into glass cafe jpg
toa heftiba EXW dw buoU unsplash jpg
Cheesecake de afine  Sursa foto shutterstock 431627977 jpg
Rulada dovlecei  Sursa foto shutterstock 2336579587 jpg
oameni  foto   Profimedia jpg
Cum alegi tipul de pământ potrivit pentru plantele la ghiveci jpg
clickpentrufemei ro stones and bones m V2NzIgt7s unsplash jpg
la piscină jpeg
Inghetata de capsuni  SUrsa foto shutterstock 1919291447 jpg
Top 4 costume de baie pentru barbati in tendinte vara aceasta jpg