Cum aduci bunăstarea în casă

1 70830 original jpg jpeg

O familie fericită este aceea în care există armonie, bunăstare şi un dram de noroc. Poţi atrage energiile pozitive în căminul tău cu ajutorul principiilor Feng Shui sau urmând regulile nescrise ale unor datini străvechi.

Regulile Feng Shui provin din tradiţia chineză:presupun aranjarea pieselor de mobilier şi folosirea unor obiecte de decor care să atragă energiile benefice. Astfel,viaţa celor care locuiesc în casa respectivă va deveni mai uşoară şi deschisă oportunităţilor de orice fel.Uşa de la intrare,elementul cheie

Conform regulilor Feng Shui,uşa de la intrare are un rol important în atragerea norocului,căci este locul pe unde energia pătrunde în casă.Ca să atragi numai lucruri bune şi să fie armonie,uşa de la intrare ar trebui să fie poziţionată spre nord şi să se deschidă spre interiorul camerei. Ai grijă şi la mărime,căci se spune că o uşă prea mare poate aduce probleme cu banii. O poţi decora cu obiecte care atrag abudenţa. Atârnă la intrare o broască ţestosă Feng Shui care,se spune,aduce sănătate,bani şi longevitate.

În sufragerie este bine să ai o masă rotundă,iar încăperea nu trebuie să fie încărcată excesiv. O cameră în care trebuie să te simţi bine este dormitorul:patul trebuie să fie sprijinit de perete,dar niciodată sub o fereastră sau sub o grindă,sau poate fi poziţionat în paralel cu acestea. Ideal ar fi ca,din pat,să poţi vedea uşa,fără a fi chiar în dreptul deschizăturii principale. Nu trebuie să păstrezi nimic sub pat,pentru a lăsa să circule principiul „qi”. Dacă totuşi eşti nevoită să foloseşti acest spaţiu,asigură-te că totul este ordonat şi desprăfuit constant. Pentru armonie în cuplu,este bine să ţii două scaune în dormitor.

Ca să dormi bine,nu ţine oglinzi în camera în care dormi,pentru că aduc agitaţie şi griji. Dacă totuşi ai o oglindă în dormitor,trebuie să fie orientată spre nord şi nu trebuie ţinută deasupra patului.

Din bătrâni se spune că,dacă presari sare pe pragul casei,alungi spiritele rele. O altă credinţă veche susţine că nu este bine să duci gunoiul seara,pentru că alungi sporul din casă şi nu vei mai avea noroc la bani. Se mai crede că este semn bun când o pasăre îşi face cuib pe acoperişul casei tale,căci eşti protejată de influenţele negative.

Se mai spune că fiecare cameră din casă trebuie măturată cu aceeaşi  mătură. Aduce ghinion să ai mai multe,căci se împrăştie tot norocul. Nu este bine nici să întinzi rufele după ce apune soarele,căci nu o să mai ai spor la bani. Ca să te fereşti de certuri,ţine cuţitele în sertare. Dacă sunt la vedere,nu le lăsa niciodată cu lama în sus,este semn rău.

Atunci când construieşti o locuinţă nouă nu este bine să fie poziţionată la o răscruce de drumuiri. Nu este bine nici să foloseşti materiale de construcţie de la o casă dărâmată,dar nici lemn de plop,pentru că aduc ghinion.

Ştiai că şi plantele atrag norocul în casă? Astfel,un pervaz plin cu ghivece de flori nu are doar rol estetic,ci şi de talisman norocos. Orhideele aduc liniştea căminului,begoniile sunt recunoscute pentru că alungă certurile,sporul casei împrăştie ghinionul,în timp ce o ferigă asigură succes pe toate planurile. Însă nu toate plantele de apartament sunt încărcate cu energii pozitive,căci se spune că sunt unele de care ar trebui să te fereşti. Superstiţioşii cred că nu este bine să ai în ghiveci garoafe,limba soacrei sau cactuşi.

Idei Click!pentru femei

•    Ca să ai linişte în familie,pune într-un vas de sticlă apă cu câteva tije de bambus.

•    Nu păstra paharele şi farfuriile ciobite,căci aduc ghinion.

•    Pentru a atrage energiile pozitive,pune în holul de la intrare un elefant Feng Shui,cu trompa în sus.

•    Pereţii zugrăviţi în alb atrag energiile pozitive.

Ştiai că...

... un acvariu,păstrat în casă,este întotdeauna de bun augur? Se crede că atrage prosperitatea.

... ordinea este una din regulile importante Feng Shui? Lucrurile de prisos împiedică circulaţia energiei pozitive.