Cum amenajezi camera unui nou-născut

1 67966 original jpg jpeg

Siguranţa bebeluşului tău este foarte importantă. De aceea ne-am gândit şă-ţi oferim câteva sfaturi utile pentru amenajarea camerei lui.

Chiar dacă în primii ani,bebeluşul stă mai mult în preajma mamei,e ideal ca cel mic să aibă spaţiul lui,în care să se obişnuiască şi creeze propriile repere. Totuşi,dacă dispui de un apartament mai mic,o garsonieră de exemplu,poţi amplasa patul bebeluşului într-un colţişor liniştit (de preferat departe de fereastră sau de uşă).

Vopseşte pereţii cu lavabil non-toxic

Te gândeşti să dai o culoare nouă pereţilor din camera nou-născutului? Optează pentru vopsea lavabilă non-toxică,special creată pentru astfel de amenajări (în unele cazuri,cea clasică conţine substanţe care pot provoca alergii bebeluşului). Acordă la fel de multă atenţie şi pieselor de mobilier. Specialiştii le recomandă pe cele din lemn bio,finisate cu vopseaanti-alergică.

Aer condiţionat în camera copilului?

E bine să te pregăteşti din timp pentru la vară! Aşa că poţi monta aparatul de aer condiţionat în camera copilului. Nu va fi periculos pentru acesta atât timp cât îl vei porni cândcel mic nu este în cameră (temperatura nu trebuie să fie mai mică de 23 de grade Celsius). În plus,dacă vrei să fii mai precaută poţi monta aparatul de aer condiţionat pe hol. În acest fel aerul rece va migra şi spre dormitorul bebeluşului.

Optează pentru un pătuţ mobil

Un pătuţ mobil te poate ajuta să te mişti în voie de jur împrejurul lui când îi schimbi scutecul. În plus,vei putea menţine mai uşor curăţenia pardoselii. Înainte de a-l cumpăra e bine să analizezi dacă rotiţele şi sistemul de oprire sunt funcţionabile. Optează doar pentru cele care au sistem durabil de blocare a rotiţelor,de preferat din metal .

Acoperă podeaua cu un covoraş

Dacă podeaua camerei tale este acoperită cu parchet sau linoleum este bine să o acoperi cu un covor din texturi moi. Acesta va menţine suprafeţele calde şi confortabile pentru atunci când cel mic va dori cu tot dinadinsul să se joace pe podea. Specialiştii recomandă să optăm pentru mochete care nu reţin murdăria şi care sunt impermeabile.

Autocolantele decorative înveselesc atmosfera

Îţi doreşti o soluţie rapidă pentru decorarea pereţilor? Nimic mai simplu! Optează pentru câteva stickere colorate şi atmosfera din camera bebeluşului tău va deveni mai veselă. Şi încă ceva! După ce va creşte le vei putea dezlipi de pe suprafeţe fără probleme.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg