Cum aranjezi masa festivă

1 66407 original jpg jpeg

Vrei să-ţi impresionezi invitaţii cu un decor special? Urmează sfaturile noastre şi vei avea succes garantat!

Decorul de sărbătoare trebuie să fie personalizat şi,bineînţeles,rafinat. Pentru asta,ai nevoie de veselă de calitate şi decoraţiuni ingenioase.Primul pas,alegerea stilului

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi un stil. Poţi opta pentru unul tradiţional,pentru unul sobru şi elegant sau pentru unul modern. Ideal ar fi să nu îmbini două stiluri. Altfel,masa va fi prea încărcată.

Chiar dacă e greu de ales între atâtea culori,ideal ar fi să te rezumi la una-două. Combinaţia tradiţională este de roşu cu verde,dar poţi fi mai creativă de atât. Roşu cu auriu sau cu alb sunt combinaţii stilate,cu care nu poţi da greş.

Lumânările şi instalaţiile luminoase nu pot lipsi de pe masa de sărbătoare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să o transformi în cel de-al doilea pom de Crăciun din casă... Limitează-te la câteva lumânări aşezate pe masă sau la câteva ghirlande luminoase discrete.

Ornamente speciale

Masa de sărbătoare arată mult mai bine dacă este ornată cu o decoraţiune centrală. Poţi pune un aranjament de brad sau un obiect decorativ.

Ca să fie şi mai simplu,umple un vas frumos din sticlă cu globuri şi plasează-l în centrul mesei. Ghidează-te după o singură regulă:decoraţiunile să nu ocupe prea mult loc!

Conurile sau crenguţele de brad dau un aspect deosebit mesei. În plus,au şi un miros îmbietor.

Fructele uscate sau condimentele (cuişoarele,scorţişoara) parfumează încăperea şi te duc imediat cu gândul la Sărbători.

Poţi pune într-un vas portocale în care înfigi cuişoare sau nişte batoane de scorţişoară. Nimic mai simplu!

Pont

Pune lângă fiecare farfurie un mic suvenir pentru invitaţi.