Cum faci detergenti de casa

1 47604 original jpg jpeg

De la săpun până la detergentul pentru rufe, aceste produse sunt pline de compuşi chimici care-ţi afectează sănătatea. Te-ai gândit vreodată că ai putea să-ţi fabrici singură aceste produse? Iată cu ce preparate îţi faci casa lună.

Soluţie pentru vase cu săpun de casă

Pui o bucată de săpun de casă în 300 ml de apă clocotită şi-l laşi până se dizolvă. Adaugi apoi o linguriţă de bicarbonat,o lingură de oţet şi câteva picături de ulei esenţial de lămâie. Pui soluţia într-un recipient şi o agiţi de fiecare dată înainte de a spăla vasele. Amestec pentru curăţarea frigiderului

Într-un recipient,pui 200 ml apă caldă,apoi adaugi două linguri de bicarbonat,zeama de la o jumătate de lămâie şi cinci picături ulei esenţial de lămâie. După ce ai spălat frigiderul cu detergentul de vase făcut de tine,clăteşte-l cu soluţia preparată mai sus.

Amesteci în mod egal o parte de oţet cu o parte de ulei vegetal (de floarea-soarelui sau de măsline) şi pui soluţia obţinută într-un recipient cu pulverizator. Aplici soluţia pe mobilă într-un strat cât mai subţire,apoi lustruieşti cu o cârpă de bumbac.

Într-un recipient cu pulverizator,pui 400 ml oţet de vin alb,100 ml apă şi 6-7 picături de ulei esenţial de portocale. Soluţia este bună pentru curăţatul geamurilor şi al oglinzilor.

Cumpără o portocală mare,cu coaja fermă,şi 100 g de cuişoare. Înfige apoi cât mai multe cuişoare,cât mai uniform posibil,apoi aşază portocala în camera în care-ţi petreci cel mai mult timp cu familia. Camera va fi frumos parfumată şi,în plus,ţânţarii îţi vor ocoli casa.

Balsam de rufe foarte parfumat

Amesteci un litru de oţet cu o lingură de ulei esenţial de levănţică. Adaugi 40 ml în spaţiul special pentru balsamul de rufe din maşina de spălat. Oţetul îţi va detartra maşina de spălat,mai ales dacă foloseşti această soluţie pe termen lung.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg