Cum foloseşti fiecare colţişor al casei

1 49080 original jpg jpeg

Nevoia te învaţă! Criza de spaţiu din majoritatea locuinţelor ne stârneşte imaginaţia, descoperind noi locuri în care putem păstra diverse lucruri. Iată câteva sugestii!

Te plângi că nu ai unde să mai pui hainele,ustensilele de bucătărie sau tot felul de nimicuri care se strâng într-o gospodărie? Studiază-ţi cu atenţie casa şi vei descoperi că există mult spaţiu irosit,în care poţi „ascunde” o mulţime de lucruri.

Foloseşte pereţii...

În loc să umpli casa de chitanţe şi de liste cu ce ai de făcut,montează o placă de plută pe care să fixezi,cu piuneze,toate „hârtiuţele”.

Cu o investiţie minimă,cumpără suporturi speciale pentru poliţe şi instalează rafturi,inclusiv pe colţ. Arhitecţii spun că cel mai mult spaţiu se iroseşte în zonele de colţ.

...podeaua...

Sub orice obiect care are patru picioare se poate depozita ceva,este părerea designerilor. În magazinele de profil,poţi găsi coşuri pentru depozitat foarte frumoase.

Dacă alegi coşurile împletite din ratan sau din rafie,le poţi decora cu flori artificiale sau cu jucării amuzante. Aşază coşurile sub bancheta din bucătărie,sub paturi,în baie sau în debara.

Poţi monta singură rafturi

926e9a0fd07afb85c2f71d78d25684bc jpg jpeg

... şi dosul uşilor

În spatele fiecărei uşi se ascunde un loc de depozitare nefolosit. Poţi cumpăra dispozitive care se agaţă de uşă sau le poţi confecţiona singură,din resturi de material vesel colorate.

În buzunarele generoase poţi pune cosmeticalele din baie,borcănelele cu mirodenii sau ustensilele de bucătărie,sculele din debara sau încălţămintea. Acelaşi sistem poate fi aplicat şi pe interiorul uşilor dulapurilor.

Foloseşte cutii pentru depozitare

5fd83df5b4973a1855069e5eb5ca2402 jpg jpeg

Zona din spatele uşii poate fi folosită punând etajere înguste,pe care poţi păstra pantofi.

Nu arunca genţile vechi!

Şi ele pot fi folosite pentru păstrarea diverselor obiecte. De exemplu,poţi agăţa o geantă veche în cuierul din holul de la intrare;în ea vei pune lesa şi peria câinelui,sau eşarfele,mănuşile şi fularele.

Cutiile pot fi aşezate sub banchete

5dcb654c9f31f7356dade31def92615c jpg jpeg

Trucuri pentru mărunţişuri

Nasturi,resturi de funde,ace,papiote şi tot felul de mărunţişuri de care nu ştii când ai nevoie pot fi păstrate în ordine fie în tăviţe vechi de preparat cuburi de gheaţă,fie în borcane. 

b340ffe52f5d62af97117e9f1518ea74 jpg jpeg

Separatoarele pentru sertare te ajută să păstrezi ordine în sertare. În felul acesta,nu vor mai fi împrăştiate prin casă,vei avea ordine şi le vei găsi repede.