Cum îţi afectează sănătatea reţelele de socializare
Internetul are şi părţi bune, care merită apreciate, căci a făcut viaţa să fie mult mai uşoară, oferindu-ţi posibilitatea să afli tot felul de informaţii utile şi interesante doar la un click distanţă. Însă, dincolo de acest aspect, îţi poate afecta atât sănătatea, cât şi calitatea vieţii. Iată care sunt laturile sale negative!
Te ţine mereu ocupată
Fluxul de informaţii este în ultima perioadă în creştere, încât este foarte posibil că nu mai poţi face faţă unui bagaj atât de mare de informaţii, care vine din toate părţile. Este necesar să faci o triere a acestora şi să le selectezi doar pe cele folositoare ţie, căci astfel în permanenţă va apărea ceva nou care îţi va stârni curiozitatea.
Te separă de prieteni
Pentru că le vezi mereu pozele şi ceea ce postează, referitor la starea lor sufletească sau despre lucrurii care li s-au întâmplat, poţi trăi cu impresia că eşti conectată cu prietenii tăi. În realitate, ştii doar o mică parte din viaţa lor, cea pe care ei aleg să o publice în mediul online. Dacă vrei să menţii relaţiile cu prietenii tăi, cel mai bine este să vă întâlniţi faţă-n faţă, sau, dacă nu există această posibilitate măcar să vă telefonaţi.
Îţi perturbă somnul
Din ce în ce mai multe persoane dorm cu telefonul lângă ele, lucru deloc sănătos. Pe lângă radiaţiile pe care le emite, de fiecare dată când vei primi o notificare, sunetul de înştiinţare sau lumina ecranului te pot trezi. În plus, nici verificarea mesajelor primite pe reţelele de socializare sau a cele mai recente postări înainte de culcare nu te vor ajuta să dormi bine, ba dimpotrivă.
Afectează socializarea
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te întâlneşti cu persoane cu care vorbeai atât de uşor şi de deschis în mediul online, iar în momentul în care s-a întâmplat să fiţi faţă în faţă să nu ştiţi ce să vă ziceţi? Unora le e greu chiar să menţină contactul vizual şi le e mai uşor să îşi exprime gândurile şi sentimentele prin intermediul mesajelor. De aceea, poate n-ar fi o idee deloc rea să utilizezi internetul pentru strictul necesar şi să îţi propui să învesteşti în relaţiile cu ceilalţi, alocându-le timp şi atenţie în viaţa reală.