Cum poţi ţine sub control anxietatea

1 80386 original jpg jpeg

Anxietatea este starea care îi face pe oameni să se simtă anxioşi până într-o fază extremă. Este resimţită teama, nervozitatea, îngrijorarea, tensiunea şi alte emoţii negative. Simptomele anxietăţii pot fi pe termen lung, dar pe care le poţi ţine sub control astfel:

Sună un prieten, o rudă - mama, tata, sora

În momentul în care simţi că te cuprinde sentimentul de anxietate, sună pe cineva. Persoana care stă alături de tine, chiar şi telefonic, te ajută foarte mult pentru că el reprezintă un sprijin pentru tine. Sună-l şi discutaţi despre lucruri frumoase, care vă ajută să vă simţiţi mai bine. Mai mult, informarea îţi dă ţie siguranţa că cineva este cu tine.

Găseşte o opţiune de relaţionare

Când te simţi anxioasă, devii iritată şi neliniştită. De aceea, pentru a ţine sub control sentimentele de anxietate, trebuie să te relaxezi şi să nu te mai gândeşti la lucrurile care-ţi fac rău. Foloseşte-te de lucrurile care-ţi fac bine; ascultă o melodie, practică exerciţii de respiraţie etc. Aceste activităţi te ajută, deoarece ajută mintea să rămână relaxată. Aşadar, alege propria activitate care-ţi face bine.

Stai departe de dulciuri şi zahăr

Oamenii obişnuiesc să mănânce alimente dulci atunci când sunt stresaţi, dar ei nu ştiu că dulciurile şi zahărul poate creşte riscul de anxietate. În plus, consumul excesiv de zahăr poate agrava starea anxioasă. Poţi bea un pahar de apă în loc să mănânci două cuburi de ciocolată. Apa potabilă îţi furnizează energie lentă în corp şi poate combate treptat sentimentul de anxietate care începe să te cuprindă.

Nu sta închisă în cameră

Inactivitatea creşte şi mai mult riscul de anxietate. De aceea, dacă ai un atac de anxietate, nu te închide în cameră. Plimbă-te prin casă. Important este să nu stai într-un singur loc. Combate stresul şi anxietatea mişcându-te şi făcând activităţile de zi cu zi.

Practică meditaţie sau yoga

Dacă practici în mod regulat yoga sau meditaţia, vei reuşi să ţii sub control anxietatea. În plus, meditaţia ajută la eliminarea problemei de la rădăcina însăşi. De aceea, practică 5 minute de meditaţie sau yoga ori de câte ori te simţi stresată.Recente

planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg