Cum să faci curăţenie în casă fără prea mult efort

1 65368 original jpg jpeg

Fie că vrei să faci curăţenie lună în bucătărie sau vrei să scoţi anumite pete de pe covor sau de pe articolele vestimentare, există câteva trucuri simple, care sunt la-ndemâna oricui şi promit rezultate vizibile.

Alexandra Băjănaru şi Adriana Radu,specialistele emisiunii “Curat,Murdar?”,de la Prima TV,vă spun cum să curăţaţi petele de cafea de pe covor,cum să scoateţi guma de mestecat de pe un articol vestimentar şi cum să faceţi o soluţie universală cu care să curăţaţi întreaga baie.  

Cum să cureti covorul daca ati vărsat ceaşca de cafea?

Staţi fără griji,pata se va curăţa fără prea mare efort! Tamponaţi zona cu un material textil sau cu un serveţel de hârtie şi presăraţi apoi pe pată mălai sau pudră de talc. Cele două ingrediente vor absorbi lichidul şi vor împiedicat răspândirea petei. La final,ştergeţi zona respectivă cu o cârpă înmuiată într-o soluţie obţinută din apă şi amoniac. Astfel,covorul va fi ca nou!

  Cum sa scoti guma de mestecat de pe haine?

Nicio problemă! Puneţi articolul vestimentar într-o pungă,băgaţi-l la congelator şi lăsaţi-l acolo până când guma se întăreşte. Apoi,cu o spatulă sau cu dosul unui cuţitaş,îndepărtaţi guma de mestecat de pe tricou. Dacă mai rămân urme,puneţi peste ele sare de bucătărie şi puţin detergent de vase. Frecaţi bine pata rămasă şi apoi puneţi tricoul la spălat.

Specialistele emisiunii “Curat,Murdar?” vă învaţă cum să faceţi o soluţie universală cu care să spălaţi tot grupul sanitar. Aşadar,amestecaţi într-un recipient două căni de apă,două linguri de bicarbonat,două linguri de oţet alb şi câteva picături de ulei de arbore de ceai. Puneţi soluţia obţinută astfel într-un pulverizator şi începeţi să curăţaţi zonele dorite. Această soluţie este bună pentru toate suprafeţele ceramice şi din sticlă.