Cum să foloseşti corect un bideu. Este mult mai uşor decât ai crede

1 bideu jpg jpeg

Folosirea bideurilor, la nivel mondial, a devenit o acţiune populară abia în ultimii ani, deşi în anumite părţi din Europa bideurile sunt destul de comune. Tu ştii cum se foloseşte corect?

Încă un efect pe care apariţia coronavirusului îl are este creşterea numărului de bideuri cumpărate, în lume. Tema de infecţie i-a determinat pe mulţi să îşi achiziţioneze acest produs, în speranţa în care bideul va asigura o mai bună igienă. Dar ce înseamnă, cuvântul „bideu‟ şi cum se foloseşte acest obiect, de fapt?

Cuvântul „bideu‟ provine din limba franceză şi semnifică „calul mic‟. Acest nume i s-a atribuit datorită poziţiei de încălecare. În mod normal, bideurile pulverizează apă pentru a igieniza mai bine, după folosirea toaletei. De asemenea, modelele de ultimă generaţie oferă uscare cu aer, au scaune încălzite şi chiar lumini de noapte.

Specialiştii spun că utilizarea bideului este mult mai bună pentru mediu, decât utilizarea hârtiei din copaci, dar şi pentru igiena personală. Iată cum foloseşti corect un bideu electric sau non-electric!

Instalarea unui bideu este simplă - trebuie doar să scoţi actualul scaun de toaletă, să montezi bideul şi să-l conectezi la sursa de apă a toaletei. De regulă, bideurile electrice au un panou de control lateral sau pe telecomandă. În mod normal, există butoane pentru spălare, buton de poziţie a duzei, buton care reglează temperatura şi presiunea apei.

Scunele de bideu non-electrice au, de obicei, un buton pe care trebuie să îl roteşti pentru a elibera apa. Cu cât vei roti mai mult butonul, cu atât presiunea apei va fi mai mare. Roteşte încet butonul, pentru a evita orice disconfort! De asemenea, bideurile non-electrice pot avea butoane pentru reglarea temperaturii, dar şi pentru poziţia duzei. Atenţie la folosirea apei fierbinţi, există pericol de opărire!

Sursă foto: Shutterstock