Cum să foloseşti corect un bideu. Este mult mai uşor decât ai crede

1 bideu jpg jpeg

Folosirea bideurilor, la nivel mondial, a devenit o acţiune populară abia în ultimii ani, deşi în anumite părţi din Europa bideurile sunt destul de comune. Tu ştii cum se foloseşte corect?

Încă un efect pe care apariţia coronavirusului îl are este creşterea numărului de bideuri cumpărate, în lume. Tema de infecţie i-a determinat pe mulţi să îşi achiziţioneze acest produs, în speranţa în care bideul va asigura o mai bună igienă. Dar ce înseamnă, cuvântul „bideu‟ şi cum se foloseşte acest obiect, de fapt?

Cuvântul „bideu‟ provine din limba franceză şi semnifică „calul mic‟. Acest nume i s-a atribuit datorită poziţiei de încălecare. În mod normal, bideurile pulverizează apă pentru a igieniza mai bine, după folosirea toaletei. De asemenea, modelele de ultimă generaţie oferă uscare cu aer, au scaune încălzite şi chiar lumini de noapte.

Specialiştii spun că utilizarea bideului este mult mai bună pentru mediu, decât utilizarea hârtiei din copaci, dar şi pentru igiena personală. Iată cum foloseşti corect un bideu electric sau non-electric!

Instalarea unui bideu este simplă - trebuie doar să scoţi actualul scaun de toaletă, să montezi bideul şi să-l conectezi la sursa de apă a toaletei. De regulă, bideurile electrice au un panou de control lateral sau pe telecomandă. În mod normal, există butoane pentru spălare, buton de poziţie a duzei, buton care reglează temperatura şi presiunea apei.

Scunele de bideu non-electrice au, de obicei, un buton pe care trebuie să îl roteşti pentru a elibera apa. Cu cât vei roti mai mult butonul, cu atât presiunea apei va fi mai mare. Roteşte încet butonul, pentru a evita orice disconfort! De asemenea, bideurile non-electrice pot avea butoane pentru reglarea temperaturii, dar şi pentru poziţia duzei. Atenţie la folosirea apei fierbinţi, există pericol de opărire!

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg