Cum să păstrezi alimentele proaspete cât mai mult timp

1 75703 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, oamenii aruncă produsele alimentare şi băuturile pe care le cumpără. Pentru a evita risipa alimentelor, iată câteva sfaturi utile!

Separă fructele şi legumele

În loc să vă umpli frigiderul cu alimente, mai bine separă legumele care au nevoie să stea la rece, de fructe care pot sta şi pe masa în bucătărie. Fructele eliberează o mulţime de gaze de etilenă din cauza cărora legumele se pot strica mai repede. De aceea, nu este bine să stea împreună.

Nu pune toate produsele în frigider

Unele alimente cum ar fi cartofii, ceapa, usturoiul, roşiile şi bananele se păstrează de obicei în locuri răcoritoare din bucătărie. Depozitează roşiile departe de căldură, în schimb păstrează bananele departe de alte alimente proaspete şi pune cartofii, ceapa şi usturoiul în locuri întunecoase, pentru că în acest fel vor rezista o perioadă lungă de timp. De asemenea, painea poate sta mai bine într-un dulap decât în frigider.

Cumpără strict ceea ce ai nevoie

Una dintre cele mai frecvente cauze ale deşeurilor alimentare este faptul că oamenii cumpără prea multă mâncare. Încercă să cumperi fructe şi legume proaspete de 2 ori pe săptămână. Unii oameni ştiu exact cât mânâncă şi cumpără, spre exemplu, 6 fructe, planificând să mănânce două pe zi timp de 3 zile.

Foloseşte congelatorul

Dacă urmează să pleci în vacanţă, salvează alimentele pe care le ai în congelator. Alimente precum untul, salsa, pâine, nuci, banane, măsline şi ceapă tocată, usturoi sau arpagic pot fi introduse în congelator.