Foloseşti adesea maşina de spălat rufe şi vase? Greşeala aceasta îţi poate da accese de tuse şi congestie nazală

O greșeală pe care mulți oameni o fac atunci când își scot rufele din mașina de spălat rufe ar putea provoca simptome precum tusea, strănuturile şi secreţiile nazale abundente.

washing machine 2668472 1280 jpg

Mulți dintre noi folosesc mașina de spălat rufe de câteva ori pe săptămână. Este o metodă rapidă și eficientă care prelungește durata de viață a hainelor și oferă o curățare mai temeinică decât spălarea manuală. De asemenea, maşina de spălat vasele te ajută să economiseşti apă şi să speli vasele mai uşor. Totuşi, potrivit Express.co.uk, puțini dintre noi citesc manualul de instrucțiuni la cumpărare, iar nerespectarea unui anumit detaliu te poate îmbolnăvi.

Aşa previi formarea mucegaiului!

Aparatele care te ajută speli vasele şi rufele pot avea diverse setări pentru a îndeplini o varietate de sarcini și anumite reguli pe care trebuie să le respecţi.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care mulţi le fac atunci când folosesc mașina de spălat este să închidă uşa imediat după ce iau rufele. Aceasta înseamnă că, în interiorul aparatului, nu circulă aerul care este atât de necesar. Este un amănunt care trebuie reţinut. În lipsa uscării interiorului aparatului, se creează mediul propice dezvoltării mucegaiului, ceea ce poate da şi un miros neplăcut, inclusiv hainelor, la următoare spălare.

Mucegaiul care se formează în interiorul maşinii de spălat rufe sau vase poate declanșa, cu timpul, simptome ca strănutul, tusea și congestia nazală, așa că este important să laşi mașina de spălat întredeschisă timp de câteva ore după utilizare, dacă nu permanent, între spălări.

Te-ar mai putea interesa: Lucrurile pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat rufe

La ce să fii atent pentru a elimina mucegaiul din maşina de spălat?

Acumularea de mucegai este un fapt obișnuit pentru mașinile de spălat. Mucegaiul trebuie îndepărtat în mod regulat pentru a ajuta la prevenirea problemelor de sănătate și pentru a fi asigur că hainele sunt curățate complet.

Vezi și: Cum prelungeşti viaţa maşinii de spălat. Verifică și buzunarele!

Ceea ce poţi face este să cureţi interiorul cu o lavetă îmbibată cu un agent de curățare a mucegaiului pe bază de înălbitor. O atenție deosebită trebuie acordată garniturii de cauciuc.

Caută să cureţi şi filtrul, situat în mod normal într-un colț de jos din partea din față a mașinii. Ideal ar fi să procedezi astfel la fiecare lună sau la o lună şi jumătate pentru a elimina orice murdărie nedorită. Prin aceste metode simple poţi prelungi viaţa aparatului, dar şi eficienţa acestuia.

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg