Cum se aşază tacâmurile la masă. Reguli pentru a fi o gazdă perfectă

idei pentru o masă cu prietenii jpeg

Înainte, femeile moşteneau de la bunici tainele găzduirii musafirilor. În zilele noastre s-a pierdut comunicarea eficientă între generaţii din cauza timpului cât mai scurt alături de cei dragi.

Aşadar,pentru cele care nu au timp pentru a învăţa lucruri despre a fi o gazdă bună,iată sfaturi despre cum se aşază tacâmurile la masă.

Poate suna ciudat pentru tinerele de astăzi,dar o femeie este apreciată sau criticată nu numai în funcţie de cum se poartă sau se îmbracă,ci şi în funcţie de cum ştie să primească musafirii. Astfel că,aceste lucruri simple ar trebui respectate şi în zilele noastre.

Cum se aşază tacâmurile la masă – a primi musafiri şi regulile de bază

A primi musafiri şi a le pune masa are numeroase semnificaţii,dar necesită mare atenţie şi multă muncă. Atunci când vrem să facem o masă cât mai frumoasă,trebuie să ţinem cont de evenimentul în sine,de meniul pe care îl planificăm,de felurile de mâncare,de numărul farfuriilor,paharelor şi tacâmurilor de care dispunem. În plus,se ţine cont şi de numărul de invitaţi şi dimensiunile mesei.

Câteva reguli de bază ar fi să punem o faţă de masă curată şi călcată. Apoi,în dreptul fiecărui loc la masă se va pune o farfurie de 27 de cm,pe care vin mai apoi farfuriile cu felurile de mâncare. Dacă se foloseşte farfurioară pentru unt,aceasta se aşază pe partea stângă şi poate fi folosită şi ca farfurie pentru brânzeturi.

Cum se aşază tacâmurile la masă – de ce sunt tacâmuri mai mari şi tacâmuri mai mici?

Apoi,tacâmurile se diferenţiază simplu:tacâmurile mari sunt pentru felurile principale,cele mai mici sunt pentru antreuri,tacâmurile pentru peşte se diferenţiază prin formă,iar cele de desert se pun deasupra farfuriei. Tacâmurile de desert sunt,de obicei,sau o furculiţă mică cu 3 dinţi sau o linguriţă mică,ce poate avea coada mai lungă.

Cum se aşază tacâmurile la masă – în funcţie de ordinea folosirii,de aşază şi tacâmurile

Tacâmurile se aşază foarte simplu la masă. Începând cu partea exterioară,înspre farfurie se pun în ordinea folosirii lor. Partea dreaptă este rezervată pentru lingură şi cuţit. Lingura se aşază cu faţa în sus,iar cuţitul cu ascuţişul spre farfurie. Furculiţele se aşază tot cu faţa în sus,pe partea stângă a farfuriei. Tacâmurile de desert se aşază întotdeauna deasupra farfuriei. Sunt reguli simple,ce ne uşurează munca atunci când avem musafiri. Toată lumea se va simţi bine într-un mediu plăcut şi aranjat.Recente

 Cum te poate ajuta sarea la curățenie jpg
cea mai buna pozitie in care sa dormi daca sforai, shutterstock jpg
Cum săa te imbraci in functie de forma corpului  Sursa foto Shutterstock 415191826 jpg
Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg