Cum transformi apartamentul într-o oază de relaxare

1 casa ta o veritabila oaza de relaxare jpg jpeg

Se spune despre casa ta că este castelul tău şi locul care trebuie să te facă să te simţi în siguranţă, să-ţi ofere confort şi să-ţi dea posibilitatea de a-ţi încărca bateriile. La o primă impresie ar putea părea complicat, dar nu este deloc aşa.

Există soluţii, trucuri şi abordări utile de amenajare interioară care pot face din orice apartament un loc perfect, o veritabilă oază de relaxare.

Amenajare optimă pentru baie

O baie frumoasă este cea în care îţi poţi oferi momente de răsfăţ, iar piesa de rezistenţă, locul unde laşi în urmă oboseala şi stresul este cada. Este ideal ca orice amenajare a băii să înceapă cu alegerea acesteia, indiferent că este o un model simplu sau unul cu hidromasaj.

Indiferent care este opţiunea ta, datorită acrilului special din care sunt realizate căzile moderne, acestea se montează uşor, sunt extrem de rezistente, au efect antibacterian, sunt foarte uşor de curăţat şi de întreţinut. Trebuie remarcat faptul că au un preţ convenabil, iar, în plus, modelele cu mai multe duze oferă beneficiul hidromasajului. Tot ceea ce mai trebuie să faci este să alegi una dintre aceste cazi de calitate simple si cu hidromasaj şi, datorită ei, să-ţi transformi baia într-un loc pe care să-l iubeşti şi unde să te încarci cu energie pozitivă.

Alege inteligent culorile din casă

Sentimentul de calm şi bine pe care trebuie să-l simţi, la tine acasă, este influenţat intens de armonia cromatică din jur. Culoarea înseamnă energie şi emoţie. În consecinţă, alege cu atenţie culorile predominante, dar şi pe cele de accent, pentru a induce o stare de relaxare şi echilibru celor din casă.

Culorile care induc aceste stări benefice sunt cele deschise, pastelate, dar şi cele neutre. La loc de cinste sunt nuanţele blânde de albastru şi verde, precum şi cele pe care specialiştii le numesc griuri colorate (griuri combinate discret cu o culoare caldă). Pentru a colora inteligent este suficient să adaugi în decor tonurile care te relaxează, fie zugrăvind un perete, fie schimbând covorul ori draperia din casă.

Simplifică decorul şi păstrează ordinea

Dacă vrei să guşti sentimentul de oază de linişte, la tine acasă, trebuie să simplifici decorul şi să eviţi dezordinea. Un spaţiu încărcat este stresant, în timp ce un loc aerisit, ordonat, organizat şi simplificat la strictul necesar este plăcut şi confortabil. În plus, un decor minimalist este unul foarte uşor de curăţat şi de întreţinut.

În consecinţă, elimină tot ceea ce nu este necesar, pune în ordine fiecare sertar din casă, elimină tot ceea ce nu-ţi trebuie sau nu ai folosit niciodată în ultimele 6-12 luni, indiferent dacă este vorba despre electrocasnice, piese de mobilier sau haine. Un stil de amenajare simplificat cât mai mult este cea mai sănătoasă alegere pentru interior şi echilibrează haosul dinafară.

Foloseşte plante în fiecare încăpere

O oază înseamnă un loc cu verdeaţă. Plantele sunt cele care pot face din orice casă un loc relaxant. Dar există câteva condiţii pentru ca efectul să fie cel urmărit.

Astfel, este indicat să alegi plantele care au o dezvoltare amplă, bine adaptate la mediul interior, cu frunze mari şi verzi. Este bine să renunţi la ghivecele mici şi multe care stau înghesuite prin colţuri, pe marginea ferestrelor sau în balcon.

Există soiuri perfect adaptate fiecărei zone din casă, deci vei putea găsi o soluţie ideală inclusiv pentru baie. O plantă verde, de exemplu, o ferigă, aşezată pe marginea căzii va completa fericit locul şi va aduce sentimentul de bine de care ai nevoie acasă, în timp ce altele sunt ideale în dormitor (orhideea, de exemplu). În living, un ficus amplu va schimba complet atmosfera şi la propriu şi la figurat.

Cum aduci natura în casă

Plantele nu sunt singura modalitate prin care poţi aduce natura în casă. Lemnul, piatra, coşurile din nuiele, ceramica, cuverturile din blană sau lână şi orice alt material natural (bumbacul şi iuta, de exemplu, sunt alegeri inspirate) reprezintă soluţiile perfecte pentru a stimula şi întreţine sentimentul de oază de relaxare din casă. Toate acestea se integrează firesc într-un decor aerisit şi combinate inteligent generează confort.

Lasă lumina naturală să pătrundă nestingherită în casă, iar pentru zonele unde este necesară o iluminare artificială foloseşte doar becuri cu lumină caldă. Evită să utilizezi becuri cu lumină albă, rece sau fluorescentă dură.

Acestea sunt doar câteva dintre modalităţile prin care poţi crea o oază de relaxare în casă. O garanţie în plus a reuşitei este să filtrezi fiecare element şi detaliu pe care îl aduci în casă prin prisma propriei personalităţi, pentru ca decorul, în ansamblul său, să fie unul care să ţi se potrivească. Totodată, nu omite nicio clipă faptul că fiecare obiect trebuie să aibă un scop, să fie util şi perfect funcţional.

Sursa foto: Shutterstock.comRecente

pete de ulei pe ciment jpg
femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg