De ce e bine să mănânci quinoa

1 81706 original jpg jpeg

Quinoa a devenit în ultima perioadă un produs foarte popular. Ea nu lipseşte din alimentaţia multor vedete, fiind înlocuitorul perfect pentru orez. Te întrebi care îi sunt beneficiile? Ei bine, consumul de quinoa are foarte multe efecte pozitive asupra sănătăţii, şi anume:

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Primul motiv pentru care trebuie să incluzi în alimentaţie quinoa este că are un indice caloric foarte scăzut, accelerează metabolismul şi, implicit, procesul de pierdere în greutate. un alt motiv este că quinoa conţine o cantitate mare de proteine. Proteine sunt cele care combat poftele culinare şi senzaţia constantă de foame.     

Previne procesul de îmbătrânire

Antioxidanţii sunt extrem de importanţi pentru sănătate. Ei sunt cei care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, compuşi care accelerează procesul de îmbătrânire şi cauzează artrită, boala Alzheimer, cancer. Quinoa este o sursă importantă de antioxidanţi, motiv pentru care trebuie să o incluzi în dieta ta.

Combate afecţiunile digestive

Quinoa este sursă importantă de fibre, având cea mai mare cantitate din toate cerealele. Este recomandată pentru alimentaţia zilnică în caz de constipaţie, balonare şi gaze. De asemenea, quinoa poate fi consumată şi de diabetici – menţine sub control nivelul de glucoză.

Previne carenţa de magneziu şi fier

Ştim că fierul este esenţial pentru organism, ajutând la îndeplinirea celor mai importante funcţii, precum formarea hemoglobinei şi transportarea sângelui oxigenat. Mai mult, persoanele care sunt predispuse la carenţă de fier trebuie să mănânce cât mai des alimente bogate în fier, cea mai bună opţiune fiind quinoa.

O ceaşcă de quinoa (250 grame) conţine o treime din necesarul zilnic de magneziu. Acest mineral este esenţial pentru îndeplinirea funcţiilor a 300 de enzime. Cu toate acestea, multe persoane se confruntă cu deficienţă de magneziu, care poate cauza: spasme musculare, probleme cardiovasculare, diabet, migrene, osteoporoză, hipertensiune arterială. Pentru a evita neplăcerile pe care le poate provoca carenţa de magneziu, alege să incluzi în alimentaţie quinoa şi alimentele care conţin fier şi magneziu.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg