Descoperă beneficiile berii

1 71890 original jpg jpeg

Numeroase studii au scos la iveală faptul că berea nu este doar o băutură populară. Dacă este consumată cu moderaţie, are virtuţi terapeutice, datorită ingredientelor naturale din compoziţia ei.

Medicul Corina Zugravu,preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie,spune că berea este „o băutură hidratantă,bogată în zaharuri simple,în vitamine din complexul B,în fibre solubile şi,nu în ultimul rând,în antioxidanţi“. Aceştia provin şi din malţ,dar mai ales din hamei,planta care se adaugă în procesul de producţie. Oamenii de ştiinţă au descoperit că hameiul,cel care dă berii gustul amărui şi culoarea specifică,ar putea fi folosit în medicamente pentru diabet sau contra bolilor de inimă.

Ajută sistemul digestiv

În 2012,Institutul de Cercetare Medicală în Nutriţie,de la Universitatea Cambridge,Anglia,a demonstrat că,datorită fibrelor solubile conţinute,berea are efect benefic asupra sistemului digestiv. Ajută la curăţarea tractului gastro-intestinal,ceea ce ameliorează sănătatea organismului. „Fibrele prezente în bere pot avea rol prebiotic,stimulând dezvoltarea bacteriilor sănătoase în intestin“,explică medicul Corina Zugravu.

Berea fără alcool reduce infecţiile respiratorii

Cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Munich au descoperit,în 2014,că polifenolii din berea fără alcool pot avea proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii,care previn şi reduc numărul infecţiilor respiratorii.

Remediu în dermatite

Dacă faci baie în bere cu ceai de muşeţel poţi ameliora simptomele dermatitei. Ai nevoie deun  pahar de bere blondă,50 g flori de muşeţel şi 250 ml apă. Înmoaie 15 minute florile de muşeţel în apa rece,acoperă vasul,pune-l pe foc şi fierbe 15 minute. Toarnă ceaiul strecurat în cada cu apă,adaugă şi berea şi fă baie 15-20 minute. Repetă în fiecare zi,timp de o săptămână,apoi fă o pauză de 2-3 zile,după care reia procedeul,până când se văd îmbunătăţiri.

Leac pentru acnee

Poţi scăpa de coşurile de pe corp aplicând local comprese cu soluţie din bere brună şi rădăcină de brusture. Ai nevoie de 150 ml bere brună,60 g rădăcină de brusture şi 250 ml apă. Opăreşti rădăcina mărunţită,o laşi să se infuzeze 2-3 ore,apoi strecori şi adaugi berea în amestecul obţinut. Înmoaie un tampon de vată în infuzie şi aplică-l pe zona afectată de acnee. Lasă-l să acţioneze 10-20 de minute şi repetă procedura în fiecare seară,timp de 2-3 săptămâni. Drojdia de bere reduce sebumul şi distruge bacteriile care produc acneea.

Info

Un consum moderat de bere înseamnă 330 ml/zi în cazul femeilor şi 660 ml/zi în cazul bărbaţilor.

Sfatul specialistului

d8dfb708495ba4b72cad917bba232d6b jpg jpeg

dr. Corina-Aurelia Zugravu

Preşedinte al Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie

Având un conţinut bogat de vitamine de tip B,precum B3,B2,B6 şi B9,atunci când este consumată cu moderaţie de către adulţi sănătoşi,berea poate contribui la îmbunătăţirea răspunsului sistemului imunitar al acestora la entităţi responsabile de transmiterea bolilor infecţioase. Studii internaţionale publicate de-a lungul timpului au indicat posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere,de la reducerea incidenţei ulcerului,favorizarea memoriei pe termen scurt,întărirea sistemul imunitar,creşterea nivelului colesterolului bun.



Recente

Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg