Exerciţii simple pentru îmbunătăţirea memoriei
Memoria este abilitatea mentală care ne permite să învăţăm, să relaţionăm şi să terminăm activităţile zilnice din viaţă. Dar memoria este şi ea afectată de timp, iar creierul are nevoie de stimulente, care să ajute acea parte să se menţină activă. Cel mai bun mod prin care îţi poţi îmbunătăţi memoria este să faci următoarele lucruri:
Învaţă zilnic ceva nou
Învăţarea este procesul care poate fi realizat la orice vârstă şi, pentru cei care-l ignoră, este cel mai bun mod prin care îţi îmbunătăţeşti capacitatea de memorare. Pentru a evita deteriorarea funcţiei mentale, ea trebuie menţinută activă. Cum o poţi face? Învaţă o limbă nouă, studiază ce te interesează, învaţă să cânţi la un instrument etc.
Memorează informaţii simple
Nu este necesar să înveţi lucruri complicate pentru a menţine creierul activ. Încearcă să memorezi în fiecare zi ceva nou: un număr de telefon, o zi de naştere, lista de cumpărături, o adresă.
Creează o hartă a minţii
Crearea unei hărţi a minţii este o activitate simplă, care întăreşte abilitatea creierului de a memora. Îţi poţi schiţa o hartă, de exemplu, pentru locul în care trebuie să ajungi. Stabileşte traseul şi adună toate detaliile.
Scrie
Cel mai bun mod prin care poţi memora într-un timp scurt este să scrii. Scrie pe o foaie ce trebuie să înveţi. Vei observa că după o perioadă nu va mai trebui să scrii, ci vei reţine mult mai repede – cu timpul este imbunătăţită capacitatea de memorare.
Ascultă muzică
Un mod simplu şi încurajator este ascultarea de muzică. Muzica poate servi ca un exerciţiu pentru memoria ta. Această activitate, mai ales când include muzică clasică, îmbunătăţeşte abilităţile cerebrale, indiferent de ce vârstă ai. Muzica stimulează celulele creierului şi te ajută să te concentrezi, să memorezi.
Ai griă de sănătatea creierului tău. Practică aceste exerciţii simple, şi nu vei întâmpina probleme!