Exerciţii simple pentru îmbunătăţirea memoriei

1 77736 original jpg png

Memoria este abilitatea mentală care ne permite să învăţăm, să relaţionăm şi să terminăm activităţile zilnice din viaţă. Dar memoria este şi ea afectată de timp, iar creierul are nevoie de stimulente, care să ajute acea parte să se menţină activă. Cel mai bun mod prin care îţi poţi îmbunătăţi memoria este să faci următoarele lucruri:

Învaţă zilnic ceva nou

Învăţarea este procesul care poate fi realizat la orice vârstă şi, pentru cei care-l ignoră, este cel mai bun mod prin care îţi îmbunătăţeşti capacitatea de memorare. Pentru a evita deteriorarea funcţiei mentale, ea trebuie menţinută activă. Cum o poţi face? Învaţă o limbă nouă, studiază ce te interesează, învaţă să cânţi la un instrument etc.

Memorează informaţii simple

Nu este necesar să înveţi lucruri complicate pentru a menţine creierul activ. Încearcă să memorezi în fiecare zi ceva nou: un număr de telefon, o zi de naştere, lista de cumpărături, o adresă.

Creează o hartă a minţii

Crearea unei hărţi a minţii este o activitate simplă, care întăreşte abilitatea creierului de a memora. Îţi poţi schiţa o hartă, de exemplu, pentru locul în care trebuie să ajungi. Stabileşte traseul şi adună toate detaliile.

Scrie

Cel mai bun mod prin care poţi memora într-un timp scurt este să scrii. Scrie pe o foaie ce trebuie să înveţi. Vei observa că după o perioadă nu va mai trebui să scrii, ci vei reţine mult mai repede – cu timpul este imbunătăţită capacitatea de memorare.

Ascultă muzică

Un mod simplu şi încurajator este ascultarea de muzică. Muzica poate servi ca un exerciţiu pentru memoria ta. Această activitate, mai ales când include muzică clasică, îmbunătăţeşte abilităţile cerebrale, indiferent de ce vârstă ai. Muzica stimulează celulele creierului şi te ajută să te concentrezi, să memorezi.

Ai griă de sănătatea creierului tău. Practică aceste exerciţii simple, şi nu vei întâmpina probleme!Recente

pete de ulei pe ciment jpg
femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg