Hidratează-te cu suc de aloe vera

1 78561 original jpg jpeg

Aloe vera este planta folosită în scopuri medicinale şi de înfrumuseţare de către oamenii de pretutindeni. Cu toate acestea, nu multe persoane cunosc faptul că şi sucul de aloe vera are beneficii uimitoare asupra sănătăţii.

Sucul de aloe vera nu este altceva decât gelul gros extras din frunzele de aloe vera. Nu are gust şi miros, dar efectele pozitive pe care le are asupra sănătăţii sunt nenumărate. Iată câteva dintre ele!

Oferă hidratare

Sucul de aloe vera hidratează şi detoxifică organismul, eliminând toxinele şi impurităţile din corp. În plus, gelul de aloe vera este destul de dens în apă, aşa că el este ideal pentru prevenirea deshidratării. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un pahar cu apă călduţă o lingură de gel de aloe de vera, apoi amestecă ca să se dizolve. Se bea imediat. Evită să cumperi suc de aloe vera din magazine – pot conţine conservanţi.

Previne constipaţia

Prin consumul de suc de aloe vera creşte nivelul de apă prezentă în intestine. Şi, pentru că organismul este hidratat, funcţie pe care o are această plantă (aşa cum am spus deja), este îmbunătăţită digestia şi, implicit, prevenită constipaţia. Poate nu ştiai, dar există o legătură între apa din intestine şi tranzitul intestinal. Aşadar, include sucul de aloe vera în dieta zilnică dacă suferi de constipaţie.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

Ştim deja ce beneficii are aloe vera asupra pielii – îi oferă strălucire şi o lasă sănătoasă. Doar pentru că hidratează organismul, ea previne uscarea tegumentului şi apariţia acneei. Datorită antioxodanţilor şi vitaminelor, aloe vera (gelul) poate preveni apariţia psoriazisului şi dermatitei, stimulând regenerarea celulară şi reducând riscul de îmbătrânire prematură.

Ameliorează refluxul gastroesofagian

Sucul de aloe vera împiedică creşterea nivelului de aciditate din stomac, prevenind hiperaciditatea, refluzul gastroesofagian şi senzaţiile de ardere. Compuşii prezenţi în sucul de aloe vera ţin sub control secreţia de acid din stomac. Include sucul de aloe vera în dieta ta zilnică.

Cum se prepară sucul de aloe vera:

Rupe o frunză de aloe vera, spal-o, tai-o pe orizontală şi extrage cu o lingură gelul din interior. Pune-l într-un castron. Adaugă peste ea apă şi amestecă. Sucul poate fi băut pe parcursul a două-trei zile.