Hrană uscată sau gătită pentru animăluţul tău?

1 68220 original jpg jpeg

Ca să crească frumos şi sănătos, animăluţul tău de companie trebuie să aibă parte de o alimentaţie echilibrată.

Atât câinii,cât şi piscile pot fi hrăniţi cu hrană gătită de tine,dar şi cu hrană uscată,cumpărată din magazinele de specialitate. În ambele cazuri,trebuie să ţii cont de câteva reguli.

Asigură-te că mânâncă adecvat vârstei lui

Când cumperi bobiţele,ai grijă să fie adecvate pentru vârsta animăluţului tău şi pentru nevoile de minerale şi vitamine ale organismului său. De aceea,înainte să-i alegi hrana,este indicat să te consulţi cu un medic veterinar.

În ceea ce priveşte mâncarea preparată în casă,ţine cont că nici câinii şi nici pisicile nu trebuie să fie hrăniţi din mâncarea de la prânzul sau de la cina luată în familie. Se pot îmbolnăvi din cauza ingredientelor folosite.

Ce mâncare de casă e de preferat

Potrivit medicilor veterinari,hrana gătită ideală pentru câini trebuie să conţină 30% cereale,30% legume şi 40% carne. Câinii preferă carnea de curcan,de vită,de miel,însă le plac şi legumele,precum morcovii şi orezul.

Nu le da alimente fierbinţi,nici foarte reci,ci la temperatura camerei. De asemenea,nu-i hrăni cu mâncare expirată sau care a stat câteva zile în frigider,căci le poate crea indigestie.

Cum îl obinşuieşti cu hrana de casă

Ai grijă ca atunci când te hotărăşti să-i diversifici meniul patrupedului tău cu hrană preparată în casă,să faci acest lucru treptat. Este important ca toate ingredientele pe care le foloseşti să fie proaspete.

Dacă îi dai mâncare care a fost ţinută la frigider,trebuie să o încălzeşti uşor,la bain-marie.